Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kariņš un Reirs nesola papildu finansējumu mediķiem

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) 2020.gada budžetā nesola papildu finansējumu mediķiem.

Jau ziņots, ka, protestējot pret nepietiekamo finansējumu un pārslodzi, mediķi 7.novembrī pie Saeimas rīkos sapulci-piketu. Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) otrdien žurnālistiem atzina, ka bez izmaiņām nodokļos nav iespējams nodrošināt papildu finansējumu mediķiem.

Otrdien preses konferencē pēc valdības sēdes Kariņš žurnālistiem stāstīja, ka valdībai ir zināmas veselības aprūpes nozares vajadzības. Viņš piebilda, iepriekšējos trijos gados veselības nozarei papildus kopumā piešķirti 400 miljoni eiro, bet nākamgad papildus tiks piešķirti vēl 50 miljoni eiro, no kuriem lielākā daļa paredzēta mediķu atalgojumam.

Premjeras arī atzina, ka problēmas veselības nozarē veidojušās 20 gadu laikā un tās nav iespējams atrisināt īsā periodā, tāpēc Kariņa vadītā valdība apņēmusies problēmas risināt mērķtiecīgi un pakāpeniski.

Savukārt Reirs norādīja uz ierobežotajām budžeta iespējām rast papildu finansējumu, kā piemērus minot prognozējamu lēnāku ekonomikas izaugsmi 2020.gadā, nodokļu reformas ietvaros zaudētos uzņēmumu ienākuma nodokļa ienākumus 300 miljonu eiro apmērā, kā arī izdevumus, kas saistīti ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības. 

"Esmu pesimistisks jautājumā par papildu līdzekļu atrašanu mediķiem. Papildu līdzekļi 2020.gada budžetā nebūs," uzsvēra finanšu ministrs.

Ministru prezidents piebilda, ka nākamnedēļ viņam plānota tikšanās ar finanšu ministru, veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP) un veselības nozares pārstāvjiem, lai diskutētu par iespējām uzlabot situāciju veselības aprūpē.

Top komentāri

Itamars Toledano
Ļoti PAREIZI! It kā kādam nebūtu zināms Ķeruvalža bandas naudas kantora RIJĪBA un, ka tā ir ellei, kurai nav dibena, rada? Ber cik gribi, kā caura tā caura. Un, galu galā, valstī nedzīvo tikai mediķi un pedagogi (šo abu sugu pieminēšana vien ir līdz nāvei apnikusi), bet arī citi cilvēki, kas maizi audzē un cilvēkiem uzturu gādā.
Жозеф де Местр
Ж
Каждый народ имеет то правительство, которое он заслуживает
VVZ
V
Tā saucamā "medicīna" Latvijā aprij vairāk kā 1,2 miljardus, un agresīvi pieprasa vēl! Tagad padomāsim- kur paliek šī kosmiskā summa, kas nav adekvāta nožēlojamajam efektivitātes, plēsonīguma un nepieejamības faktam? Atceramies Čašku- bija tāda ministre- viņas gada atalgojums pirms ministrēšanas bija 95 tūkstoši EURO. Tīri kā funkcionārei- tur valdē, te valdē, un gandrīz simts štukas kabatā! Un kur tad vēl visas VM struktūras un "aģentūras"??? Sistēma ir jādemontē un jābūvē no jauna, nevis jāpalielina finansējums!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas