Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kartupeļu skola

Skandāls! Latvijas lielveikalus pārplūdinājuši lēti kartupeļi no Zviedrijas, kuri draud iznīcināt Latvijas kartupeļu audzētājus. Baidieties, zviedri ir ļaundari, bet Latvijai, lūk, ir jauns varonis - latvietis Ritvars Leitens -, kurš šo visu ir atklājis un lepni pozē uz Latvijas Avīzes vāka. Pāris dienās šī ziņa aplidoja gandrīz visus Latvijas medijus, ieskaitot sabiedriskos raidkanālus Latvijas Radio, kurš ir šīs ziņas publiskais pirmavots, kā arī Latvijas Televīziju, nemaz nerunājot par ziņu portāliem.

Skandālu tehnoloģijā šis ir jo īpaši ejošs gabals, jo «sit» pa latvju tautas ģenētisko kodu - sliktie kungi dara pāri strādīgajiem latviešiem. Tātad - pēc dakšām, un lai deg tās kungu muižas! Tikai nelaime tāda, ka, izrādās, «zviedru tupeņu» stāstā nav nemaz kam pielikt uguni. Pārdevēji un piegādātāji skaidro, ka kartupeļi, kas tirgoti kā akcijas prece, audzēti tepat Latvijā. Savukārt krietnais Leitens tikai dzirdējis nostāstu par kādu zviedru tupeņu kuģi no kāda zemnieka un, dzirdēdams radio reklāmu par lielveikalu akciju, tūlīt pat nospriedis - svešie tupeņi ir klāt, un laiks rīkoties.

Leitena kungs kā Latvijas pilsonis un lauku aizstāvis rīkojās pareizi, par savām aizdomām informējot Latvijas medijus, un neapšaubāmi ir pelnījis uzslavu. Taču uzslavu nepavisam nav pelnījuši tie Latvijas mediji, kas šo stāstu tiražēja, nemaz necenšoties pārbaudīt, vai aiz Leitena apgalvojuma «viens zemnieks teica» ir arī kāds pamatīgāks fakts, kas ļauj vainu piešūt zviedriem, un vai maz kāda vaina ir. Šis stāsts neapšaubāmi ir no tiem, kam var piekarināt birku «tas tā varētu būt» un laist apgrozībā. Un varbūt, ka tā pat arī ir, taču ticamībai nevar pietikt ar kaut kāda tur zemnieka kaut kur redzētiem kuģiem.

Par šādu žurnālistiku diemžēl ir jākaunas, it sevišķi, ja pavisam nesen žurnālistikas vide jau piedzīvoja ļoti rupju dažu kolēģu kļūdu, kad ar vieglu roku jauna meitene tika vainota sirmgalves apspļaudīšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas