Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kavējas LNT kanāla pārveide

All Media Baltics atsaucis savu lūgumu par kanālu LNT un Kanāls 2 formāta maiņu, tā vietā lūdzot anulēt abu kanālu licences un izsniegt jaunas. Tas nozīmē, ka mediju īpašnieks, visticamāk, nevarēs īstenot iepriekš publiski solīto par jaunu nišas kanālu izveidi no nākamā gada 1. janvāra, trešdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma

Jau uzreiz pēc uzņēmuma publiskā paziņojuma par formāta maiņu, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) norādīja, ka abu kanālu apraides atļaujas neparedz to pārveidi par nišas kanāliem. 

NEPLP trešdien Panorāmai skaidroja, ka jaunas apraides atļaujas izsniegšana ir laikietilpīgs process, kas varētu aizņemt vairākus mēnešus. Turklāt NEPLP lēmumu par apraides atļaujas izsniegšanu nepieņems pirms Konkurences padomes atzinuma par All Media Baltics iepriekš izziņotajām pārmaiņām.

Par spīti tam, ka kanālu formāta maiņa aizkavējusies, TV3 un LNT ziņu dienestu sapludināšana notiek. Vairāki desmiti darbinieku abos dienestos saņēmuši darba uzteikumu. Aizvien nav zināms, kurš vadīs apvienoto ziņu dienestu - atlase uz šo amatu vēl turpinās.

Jau ziņots, ka All Media Baltics no decembra Baltijā strādās ar TV3 zīmolu un veiks izmaiņas arī televīzijas kanālu portfelī, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā.

Kompānijā informēja, ka All Media Baltics paplašinās kanāla TV3 piedāvāto ziņu apmēru, pārnesot lielāko daļu no LNT ziņu dienesta radītā satura. Mediju grupa veidos arī vienotu ziņu dienestu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis kultūras ministram Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK) līdz novembra beigām sniegt redzējumu un konkrētus priekšlikumus Latvijas informatīvās telpas stiprināšanai un masu mediju daudzveidības nodrošināšanai.

Tikmēr Kultūras ministrija ir lūgusi NEPLP sniegt vērtējumu, kā telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu saplūšana ietekmēs viedokļu daudzveidību elektronisko mediju telpā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka no nākamā gada vairs nebūs LNT ziņu raidījuma Top 10, taču joprojām būs vērojami tādi LNT raidījumi kā 900 sekundes un Degpunktā.

 

Top komentāri

Ļoti vienkārši
Ļ
Vispirms jālikvidē abi kanāli, jāatlaiž VISI žurnālisti un jāuztaisa viens, kompakts ZIŅU kanāls. Vēlams ar citiem kadriem.
no UK
n
Tas, ka "augšas" sasparojušās vētīt nozari, īpaši akcentējot valsts drošību, ir pozitīvi,bet pārējais ir nolaidība visparastākā. Aizraujoties(lieki) ar ziñu "sūkšanu" jau sen ir skaidrs, ka tās pārpublicē vai pārstāta izmantojot vienīgo attiecīgās ziñas avotu un LV nav vairāk kā viena(!) viedoklja. Vai tas ir normāli? Vai par to tiešām ir jāmaksā alga?
Priecājos
P
Jebkurā gadījumā skaidrs, ka kopējais žurnālistu skaits samazināsies un tas ir priecīgs fakts. Domāju, ka proporcionāli samazinasies negatīvisms sabiedrībā. Ja Lafvijas iedzīvotāju skaits turpinās sarukt, jāsamazinās arī žurnalistu un to uzraugu skaitam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas