Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ķīlis nomaksājis par braukšanu reibumā piemēroto 600 latu naudas sodu

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis nomaksājis tiesas piespriesto 600 latu naudas sodu par braukšanu alkohola reibumā, aģentūrai LETA pastāstīja Ķīlis.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa viņam piemērojusi arī administratīvo arestu uz piecām diennaktīm. Ķīlis gan pagaidām nevarēja atbildēt, kad konkrēti plāno šo sodu izciest.

"Es īpaši netaisos atlikt, tādēļ tuvāko pāris mēnešu laikā es gribētu to izdarīt. Lai precīzi noteiktu datumu, man ir nepieciešama ārstu konsultācija, ko man stingri rekomendēja pagājušajā nedēļā Stradiņos [Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā]. Tāpat man nepieciešams saprast savu darba plānu," sacīja Ķīlis, kurš strādā par asociēto profesoru Rīgas Ekonomikas augstskolā.

Viņš atklāja, ka aizvadītā nedēļā pirms tiesas sēdes nonācis slimnīcā, jo zaudējis samaņu. Tagad esot nepieciešams veikt izmeklējumus pie speciālistiem, lai noskaidrotu, kādēļ tā gadījies un vai tas varētu atkārtoties. Pie viena no speciālistiem viņam vizīte ir tikai 25.oktobrī, jo ir gara gaidītāju rinda. Pašlaik veselības stāvoklis Ķīlim gan esot uzlabojies.

Bez tam tiesa nosprieda Ķīlim atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem un aizliegt iegūt kuģa vadīšanas tiesības uz diviem gadiem. Ķīlis atzīst, ka uz darbu brauc ar sabiedrisko transportu, tāpēc īpaši neizjutīs to, ka pats nevar vadīt automašīnu.

Kā ziņots, administratīvā pārkāpuma lieta par Ķīļa sēšanos pie automašīnas stūres, atrodoties alkohola reibumā, pēc būtības tika izskatīta 21.augustā, taču pats eksministrs uz tiesu neieradās, jo iepriekšējās dienas vakarā bija nogādāts slimnīcā. Pēc Ķīļa advokāta Aigara Krūma lūguma tiesnese Sandra Groza lietu izskatīja slēgtā sēdē, lai netiktu publiski izpaustas ar personas veselības stāvokli saistītās ziņas.

Ķīlis augusta vidū Āgenskalnā, vadot automašīnu Mazda 3, taranēja ielas malā novietotu automašīnu VW Bora. Negadījumā neviens cilvēks necieta. Policisti notikuma vietā noskaidroja, ka Mazda 3 vadījis kāds 1968.gadā dzimis vīrietis, kurš paskaidroja, ka tumsā nav pamanījis stāvošo automašīnu. Vīrieša izelpā tika konstatētas 1,34 promiles alkohola.

Ķīli policija rosināja saukt pie atbildības saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 panta 3.daļu, kas cita starpā paredz, ka par automašīnas vadīšanu, ja alkohola koncentrācija šofera izelpā pārsniedz vienu, bet nepārsniedz pusotru promili, piemēro administratīvo arestu no piecām līdz desmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 600 līdz 800 latiem un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas