Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Kleckins apšauba Saeimas spēju objektīvi ievēlēt NEPLP pārstāvjus

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdis Ābrams Kleckins nedomā, ka Saeima objektīvi var ievēlēt padomes piecus locekļus.

Intervijā aģentūrai BNS Kleckins vērtēja, ka 41 pieteicies kandidāts vēl nenodrošina, ka padomes sastāvs būs kvalitatīvāks nekā esošais. "Var jau pieteikties kaut vai 141. Kāda starpība? Tas neko nenodrošina," viņš izteicās.

"Es nedomāju, ka Saeima var ievēlēt objektīvi, ņemot vērā, ka viņi katrs ir ieinteresēti kā politiķi, ka ir ieinteresētas arī viņu partijas. Es neuzskatu, ka pie mums būtu tāda politiskā vide, ka cilvēki redz pirmām kārtām valsts un sabiedrības intereses un tikai pēc tam savas partijas. Ka viņi diskutētu un cīnītos par to, kā attīstīties valstij, un nevis par to, kam būs vara valstī," komentēja Kleckins.

NEPLP priekšsēdētājs nepiekrīt viedoklim, ka jaunajā padomes sastāvā nedrīkstētu būt esošās NEPLP pārstāvji. Viņš norādīja, ka tiks atstāts mantojums, kur ir ļoti saturīgas lietas, kuras vajadzētu turpināt realizēt, un būtu žēl, ja tā stratēģiskā programma, kas radīta un atstāta, tiek vienkārši izmesta.

"Ir kaut kāda tendence tagad teikt, ka nu jāizmet šie visi vecie un tad nāks kaut kas jauns, labāks. Tās gan ir muļķības. Viņi pazaudēs vismaz gadu vai pat vairāk, kamēr sapratīs, kas te ir darāms un kā te ko var izdarīt. Kamēr iegūs kontaktus, kamēr sapazīsies, izrunāsies, sapratīs, ar ko viņiem ir darīšana... Tas prasa milzīgi daudz laika. Es, būdams no šīs vides, pazīdams vairumu šajā vidē esošo cilvēku, jo vai nu esmu viņus mācījis, vai arī sadarbojies, un vienalga man tas bija milzīgi grūts darbs," uzsvēra Kleckins.

Jau ziņots, ka Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija pēc 41 kandidāta uzklausīšanas nolēmusi pirmdien, 19.decembrī, vienoties par desmit, kurus virzīt tālāk uz otro kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas