Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KNAB atgādina, ka priekšvēlēšanu aģitācijas periods joprojām ir spēkā

Lai arī, visticamāk, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas tiks pārceltas uz vēlāku laiku, patlaban priekšvēlēšanu aģitācijas periods joprojām ir spēkā un partiju reklāmu tēriņi tiek uzskaitīti, noskaidroja aģentūra LETA.

Ņemot vērā, ka šobrīd Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas oficiāli nav pārceltas, priekšvēlēšanu aģitācijas periods joprojām turpinās un partiju reklāmas izdevumi tiek uzskaitīti, aģentūrai LETA norādīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Birojā apliecināja, ka Jaunās konservatīvās partijas reklāma saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanu uzskatāma par priekšvēlēšanu aģitāciju un tā tiek ieskaitīta priekšvēlēšanu perioda izdevumos.

Jau ziņots, ka 25.februārī sākās oficiālais aģitācijas periods un 25.aprīlī bija paredzētas vēlēšanas. Likums paredz, ka aģitācijas periods ir no vēlēšanu izsludināšanas dienas līdz vēlēšanu dienai. Toreiz KNAB paziņoja, ka viena partija vēlēšanu aģitācijai varēs tērēt līdz 171 706 eiro. Savukārt ar partijām nesaistīta persona priekšvēlēšanu aģitācijai drīkstēs iztērēt līdzekļus, kas nepārsniedz 6450 eiro.

13.martā pirmās instances tiesa noteica, ka Rīgas domes vēlēšanām jānotiek 2.maijā. Šo tiesas lēmumu Centrālā vēlēšanu komisija vēl var pārsūdzēt. Tikmēr 14.martā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) paziņoja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, visdrīzāk, tiks atliktas uz vēlāku laiku. Konkrētus datumus viņš neminēja, vien norādīja, ka iespēja pārcelt vēlēšanas uz vēlāku laiku tiks skatīta šonedēļ.

Jautājums par vēlēšanu pārcelšanu aktualizējies saistībā ar nepieciešamību mazināt slimības Covid-19 izplatību.

Arī Centrālā vēlēšanu komisija sociālajos tīklos iepriekš norādījusi, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas plānots pārcelt uz vēlāku datumu, par kuru tiks lemts šonedēļ.

Tāpat ziņots, ka, konstatējot četrus jaunus inficēšanās gadījumus, ar Covid-19 saslimušo skaits Latvijā pieaudzis līdz 34.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas