Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

KNAB konfliktu sāgai ātra risinājuma nebūs

Patlaban ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera uzraudzībā tiek veiktas divas izmeklēšanas saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB). Kad tās tiks pabeigtas, varēs lemt par tālāko rīcību, kā atrisināt birojā ieilgušos konfliktus, - tā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Viņa, atsaucoties uz Kalnmeiera teikto, arī bilda, ka izmeklēšanu rezultāti varētu būt zināmi jūnijā. 

"Šobrīd prokuratūrā ir ierosinātas divas izmeklēšanas. Viena ir izmeklēšana par pielaides piešķiršanu [KNAB priekšnieka vientieces Jutas] Strīķes kundzei, otra izmeklēšana ir par tiesas lēmuma novēlotu izpildi, kur ir vairāki iesniedzēji," teica Ministru prezidente, uzsverot, ka tagad veidot atsevišķu komisiju, kura vērtētu KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbilstību amatam un kuru tāpat vadītu ģenerālprokurors, nozīmētu darba dublēšanu. Turklāt patlaban veiktās izmeklēšanas esot dziļākas.

"Līdz ar to šobrīd šie procesi notiek. Ģenerāprokurors arī teica, ka jūnijā varētu būt izmeklēšanu rezultāti. Līdz ar to, ja mēs veidotu komisiju, tā būtu dublēšanās," teica Straujuma, bilstot, ka pēc šo izmeklēšanu pabeigšanas varēs spriest par tālāko rīcību.

Vienlaikus Straujuma atzina, ka viņas tālākā rīcība ir ierobežota, jo Strīķe ir KNAB darbinieks, kuru premjers nevar darbā ne pieņemt, ne atlaist, bet par Streļčenoka atbrīvošanu no amata lemj Saeima. Valdības vadītājs var rosināt vien izveidot īpašu komisiju, kuru vada prokurors un kas vērtē, vai biroja vadītājs būtu jāatbrīvo no amata. Gala lēmumu vēlāk pieņem parlaments. 

"Gaidīsim, kas būs, tad var veidot komisiju," noteica premjere.

Jau ziņots, ka arī ģenerālprokurors Kalnmeiers trešdien pēc tikšanās ar Straujumu aģentūrai LETA sacīja, ka pagaidām nav pamata veidot komisiju, kas vērtētu KNAB priekšnieka Streļčenoka atbilstību amatam. Pēc viņa teiktā, šādu komisiju veidot pašreiz nav nekāda pamata, jo Ģenerālprokuratūrā notiek pārbaude saistībā ar valsts noslēpuma pielaides izsniegšanas kārtību Streļčenoka vietniecei Jutai Strīķei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas