Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

KNAB lūdz sākt kriminālvajāšanu saistībā ar kukuļošanu Autotransporta inspekcijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūrai 2010.gada jūlijā sāktā kriminālprocesa materiālus saistībā ar kukuļošanu bijušajā Autotransporta inspekcijā (ATI), lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret divām inspekcijas toreizējām amatpersonām, informē KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka 2010.gada vasarā bijusī ATI amatpersona organizējusi kukuļošanu, lai ATI veiktās pārbaudes laikā uz ceļa ATI inspektors nefiksētu kādam autovadītājam pārkāpumu un nenoformētu viņam administratīvā pārkāpuma protokolu, informē A.Vitenburgs.

Pirmstiesas izmeklēšanā konstatēts, ka pārbaudes laikā pēc kādas kravas automašīnas apturēšanas ATI inspektors no bijušās ATI amatpersonas ir saņēmis norādījumus par to, ka ar konkrēto autovadītāju var vienoties par pretlikumīgas samaksas saņemšanu un tās apmēru. ATI amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, nav noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu, nav piemērojusi sodu par pārkāpumu un atļāvusi autovadītājam turpināt ceļu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka kukuļošanas organizators vienojies ar ATI amatpersonu par kukuļa summu 100 lati, bet no autovadītāja pieprasījis nodošanai ATI amatpersonai 150 latus. Bijusī ATI amatpersona nodevusi kukuli ATI inspektoram, piesavinoties daļu no nodošanai valsts amatpersonai paredzētā kukuļa.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības ATI amatpersonu par kukuļņemšanu un bijušo ATI amatpersonu par kukuļņemšanas organizēšanu un kukuļa daļas piesavināšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas