Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KNAB soda Memory Water par nelikumīgu partijas KPV LV priekšvēlēšanu aģitāciju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ūdens tirgotājam Memory Water piemērojis 600 eiro sodu, jo uzņēmums izvietojis partijas KPV LV priekšvēlēšanu aģitāciju, neiesniedzot aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus.

KNAB pabeidzis pārbaudi saistībā ar Memory Water reklāmas kampaņu un secinājis, ka uzņēmums Memory Water izdarījis administratīvo pārkāpumu, jo izvietojis KPV LV priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus publiskās lietošanas ārtelpās, par kuriem likuma noteiktajā kārtībā nebija iesniegti KNAB izvietošanas izcenojumi, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu, neiesniedzot izvietošanas izcenojumus, Memory Water piemēroja 600 eiro naudas sodu.

Šis lēmums ir pārsūdzēts Rīgas rajona tiesā. Tiesā aģentūra LETA noskaidroja, ka uzņēmuma sūdzība tiks izskatīta 7.novembrī.

Jau ziņots, ka pārbaudi KNAB sāka pagājušā gada vasarā pirms 13. Saeimas vēlēšanām. Toreiz KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Amīlija Raituma Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā atzina, ka pārbaudi birojs sācis pēc savas iniciatīvas, taču birojā ir saņemti arī vairāki iesniegumi.

Raituma gan toreiz vērsa uzmanību, ka trešās personas drīkst likumīgi veikt aģitāciju, taču tēriņu slieksnis nedrīkst pārsniegt 6450 eiro.

Sociālajos tīklos bija izteiktas aizdomas, ka reklāmās veikta partijas KPV LV slēptā priekšvēlēšanu aģitācija, jo kampaņā izmantotais teksts Sākam ar sevi! ir līdzīgs konkrētās partijas izmantotam sauklim Valstij jāsāk ar sevi.

Top komentāri

gf
g
Un kāpēc nesoda par ''ūdens strukturēšanu''? Tādi paši nanoūdens krāpnieki kā Rīgas satiksmē. ...tikai jaunāka paaudze.
Neesmu robots
N
KNĀBIS sāk uzbrukt. Beidzot sāk ko darīt?
Rimpušēvics&KNAB
R
Lai dižlopi varētu turpināt likumīgi izzagt Latviju un mērkaķiem būtu jautrāk izzagto atmaksāt, šat tad pie kaut kā jāpiepišās. Šoreiz pie tūtiņdreijeriem no jampampiņu varzas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas