Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kolēģiem atšķirīgas versijas par projektu, saistībā ar kuru varētu būt aizturēts Vītols

Ķekavas novada domes deputātiem ir atšķirīgi viedokļi par to, sakarā ar kuru būvprojektu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piektdien aizturējis Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmo vietnieku Aigaru Vītolu (LZS), noskaidroja aģentūra LETA.

Novada domes opozīcijas deputāts Andis Damlics pauda aizdomas, ka tas varētu būt ūdensvada un kanalizācijas izbūves projekts Loreķu laukā. "Pēc apjoma tas varētu būt vienīgais projekts, par kuru varētu prasīt kukuli," skaidroja Damlics.

Savukārt opozīcijas deputāts Neils Kalniņš aģentūrai LETA sacīja, ka "tīri tehniski šis projekts būtu ļoti atbilstošs šādai situācijai". Tomēr Kalniņš pauda šaubas, vai Loreķu projekts varētu būt tas, par ko aizturēts Vītols.

Deputāts Juris Jerums (apvienība Vienotība, Latvijas attīstībai, Izaugsme) aģentūrai LETA sacīja, ka domes deputātiem Vītola aizturēšana ir liels pārsteigums. "Novadā nav nekā tāda, par ko varētu prasīt kukuli, turklāt gribētos ticēt, ka būvniecības sistēma novadā ir sakārtota tik lielā mērā, ka vienam cilvēkam nevar būt nekādas teikšanas par kādu no projektiem," sacīja Jerums.

Viņš piebilda, ka iepriekšējie lielie būvprojekti Ķekavā jau ir noslēgušies, bet jaunie, par kuriem noslēgušies iepirkumi, vēl nav sākti, jo domei nav iespēju aizņemties Valsts kasē.

Jerums piebilda, ka Loreķu lauka ūdensvada un kanalizācijas projekta saistība ar Vītola aizturēšanu ir ļoti mazticama. "Šo projektu kūrēja SIA Ķekavas nami un pašvaldībai tur nebija nekādas teikšanas," norādīja Jerums.

Savukārt deputāts Andis Adats (Vienoti Latvijai) norādīja, ka viņam nav nekādas informācijas par Vītola aizturēšanas iemesliem, kā arī par to, vai aizturēšana varētu būt saistīta ar kādu no novadā realizētajiem būvniecības projektiem.

Ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Viktoriju Bairi un domes priekšsēdētājas otro vietnieku Valtu Variku aģentūrai LETA sestdien nav izdevies sazināties.

Informācija Ķekavas novada domes mājaslapā liecina, ka ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve Loreķu teritorijā Ķekavā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta "Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā 4. kārta" ietvaros.

Īstenojot kanalizācijas un ūdensapgādes tīklu paplašināšanu Ķekavā, izbūvēts 9,1 kilometrs ūdensapgādes tīklu un 9,8 kilometri pašteces kanalizācijas tīklu, 0,75 kilometri kanalizācijas spiedvada, kā arī sešas kanalizācijas sūkņu stacijas ar pieslēgumu kanalizācijas spiedvadam uz Rīgas notekūdeņu attīrīšanas ietaisēm. Projekta ietvaros nodrošinātas ūdensvada un kanalizācijas pieslēguma vietas pie īpašuma robežas 480 Loreķu iedzīvotājiem.

Kohēzijas fonda līdzfinansējums projektā paredzēts 1 224 776 eiro, Ķekavas novada pašvaldība līdzfinansē ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi projekta teritorijā 3 270 944 eiro apmērā. Būvdarbus veica SIA Ostas celtnieks.

LETA jau ziņoja, ka KNAB piektdien aizturējis Vītolu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. KNAB informēja, ka piektdien aizturējis kādu Ķekavas novada pašvaldības amatpersonu un arī fizisku personu par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu.

Kriminālprocess sākts šī gada 12.augustā pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas, proti, par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Ķekavas novada pašvaldības amatpersona, iespējams, pieprasīja uzņēmējam kukuli 30 000 eiro apmērā, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu projekta ietvaros, informēja KNAB.

Patlaban aizturētas divas personas. Par piemērojamo drošības līdzekli procesa virzītājs lems atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajam termiņam, proti, 48 stundu laikā.

Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu KNAB pagaidām nevarot sniegt.

Top komentāri

naivais
n
Tad jau nāksies attaisnot, ja nevar saprast par kuru noziegumu lai tiesā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas