Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koļegova zaudē amatu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (A/P) tikās ar Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektori Ingu Koļegovu. Tikšanās laikā ministrs un ģenerāldirektore vienojās par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu jau no otrdienas, vēsta ministra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Līdz jaunā vadītāja apstiprināšanai amatā, VDD ģenerāldirektora pienākumus pildīs līdzšinējā dienesta vadītājas vietniece Aina Stašāne. Pūce apņēmies koncentrēties uz VDD darbības uzlabošanu un jauna vadītāja atrašanu un ir lūdzis ministrijas valsts sekretāram Rinaldam Muciņam sagatavot priekšlikumus, kā izraudzīties jauno VVD vadītāju.

"Domāju, ka šobrīd būtu lieki pārspriest VVD iepriekšējo darbību. Koncentrēšos uz to, kā uzlabot iestādes darbu, lai tā turpinātu vēl labāk kalpot Latvijai," aģentūrai LETA paudis Pūce.

Nākamo VVD vadītāju varētu izvēlēties atklātā konkursā vai arī iecelt rotācijas kārtībā, atrodot civildienestā. Lēmums par konkrēto variantu tikšot pieņemts tuvākajās dienās.

Savukārt ar Koļegovu portālam Diena.lv pagaidām neizdevās sazināties.

Jau vēstīts, ka Koļegovai izvirzītas apsūdzības par vairāk nekā 300 000 eiro vērtu darījumu nenorādīšanu savā valsts amatpersonas deklarācijā. Viņa pērn rudenī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā neatzina viņai izvirzītās apsūdzības, kā arī iebilda pret mediju video ierakstīšanu krimināllietas izskatīšanas procesā.

Koļegova apsūdzēta par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā mantiska rakstura deklarācijā par mantu un citiem ienākumiem lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā valsts amatpersona, iesniedzot valsts amatpersonu deklarācijas, 2013., 2014. un 2015. gadā nenorādīja ziņas par lietošanā esošo nekustamo īpašumu, par attiecīgā pārskata periodā veiktiem darījumiem, kuru summa pārsniedz 20 minimālo mēnešalgu apmēru, kā arī informāciju par citiem faktiem, kas attiecas uz personas mantisko stāvokli.

Tāpat amatpersona deklarācijā par 2013. gadu nenorādīja noslēgtos darījumus lielā apmērā, kuru kopēja vērtība pārsniedz 300 000 eiro. Savukārt amatpersonas deklarācijā par 2014. gadu un 2015. gadu persona norādīja nepatiesas ziņas par noslēgtajiem darījumiem lielā apmērā, kuru kopēja vērtība pārsniedz 600 000 eiro, uzskata prokuratūra.

Krimināllikums par minēto noziegumu paredz īslaicīgu (ne ilgāku par trim mēnešiem) brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

papildināts ar Jura Pūces komentāru

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka tik skandalozai personai jau vismaz divus gadus vajadzēja atrasties vismaz divu kilometru attālumā no jeb kāda vadoša valsts amata.
interesanti
i
Redz, kur saskatāms labums no jaunās valdības, jo pirms tam no krēsla, viņu ne varēja izkustināt pat ar traktoru. Cerams, ka viņas pēctecis neies viņas iemītajā taciņā.
Lejasmaijers
L
kad kalnamaijeru pa durvīm izmetīs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas