Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kompetences centriem no ERAF pieejami 25 miljoni eiro

Kompetences centriem no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) būs pieejami 25 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

Kompetences centri ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību (SIA) vai biedrības, kas apvieno vismaz piecus savstarpēji nesaistītus nozares komersantus vai atzītas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības.

CFLA ir izsludinājusi atklātu projektu iesniegumu atlasi ERAF finansējuma saņemšanai, lai kompetences centru ietvaros atbalstītu jaunu produktu un tehnoloģiju attīstību un ieviešanu ražošanā. Līdzfinansējumu paredzēts komersantu konkurētspējas paaugstināšanai, veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību.

Kompetences centri ar ERAF atbalstu koordinēs pētniecības projektus - veicinās sadarbību gan vietējā, gan starptautiskā līmenī, tīklošanos, informācijas un zināšanu apmaiņu, tādējādi attīstot jaunus vai būtiski uzlabo esošos produktus un tehnoloģijas viedās specializācijas jomās.

Atbalstu kompetences centros varēs saņemt mazie, vidējie un lielie komersanti, kas attīsta produktus un tehnoloģijas viedās specializācijas jomās, kā arī pētniecības un zināšanu izplatīšanas organizācijas. Paredzēts, ka 35 komersanti projektu īstenošanai līdz 2018.gada nogalei varēs saņemt atbalstu granta veidā.

Kompetences centru izveide paredzēta šādās jomās - inovatīvi risinājumi mežsaimniecībā un kokapstrādē, lauksaimniecībā un pārtikas ražošanā, biomedicīnā, medicīnas tehnoloģijās, biofarmācijā un biotehnoloģijās u.c.

Pasākuma pirmās, otrās un ceturtās kārtas ietvaros plānotais kopējais attiecināmais finansējums ir 65 125 000 eiro, tai skaitā ERAF finansējums - 52 300 000 eiro. Otrajā projektu atlases kārtā, kur projektu iesniegumus var iesniegt līdz šā gada 16.maijam, kompetences centriem ir pieejams ERAF finansējums 25 650 000 eiro apmērā.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

    Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas