Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Komunālo pakalpojumu sniedzēji arī saņems atlīdzību par Krājbankā turēto naudu

Pieci valsts un pašvaldību uzņēmumi, kas grasījās Latvijas Krājbankas (LK) apturēšanas dēļ aizņemties naudu no Valsts Kases, atsaukuši kredīta pieprasījumus, Dienu informēja Valsts Kasē. Uzņēmumi, kuri grasījās ņemt kredītu, taču tomēr pēc valdības lēmuma izsniegt garantēto atlīdzību par LK turēto naudu arī valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībām, ir tieši reģionālie komunālo pakalpojumu nodrošinātāji – Ugāles nami, Priekules pakalpojumi, Kalnciema nami, _Skrundas komunālā saimniecība _un Dagdas komunālā saimniecība.

Siltuma piegādātājam _Ugāles namiem _LK bijis vienīgais konts ar 26 000 latu, tāpēc uzņēmumam pagājušajā nedēļā radušās ļoti lielas grūtības nodrošināt savu darbu. Savukārt uzņēmums _Kalnciema nami _no valsts vēlējās aizņemties 40 tūkstošus latu, lai varētu samaksāt algas un tekošos rēķinus. Arī bez apgrozāmiem līdzekļiem pagājušonedēļ bija palicis uzņēmums _Priekules pakalpojumi, _kas nodrošina siltumpiegādi, ūdeni un kanalizāciju vairāk kā 2000 iedzīvotājiem Priekulē. Uzņēmuma vadītājs Ivars Okners Dienai pavēstīja, ka uzņēmums gadā apgrozot ap 100 tūkstoši latu, tāpēc iespēja saņemt līdz 70 tūkstošiem garantēto atlīdzību par LK noguldīto naudu, būšot uzņēmumam pietiekami.

Kā ziņots, valdība lēmusi, ka valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības varēs saņemt valsts garantēto atlīdzību par LK turēto naudu. Valdība šodien nolēma piešķir aizdevumu Rīgas Tehniskajai universitātei apjomā līdz 1,36 miljoniem latu un Latvijas Universitātei līdz 1.93 miljoniem latu. Liepājas Olimpiskajam centram (LOC) uzdots precizēt nepieciešamā aizdevuma apmēru. Kā zināms, gan augstskolas, gan LOC turēja būtiskus naudas līdzekļus Krājbankā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas