Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Konkurences padomi un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju neapvienos

Iepazīstoties ar Ekonomikas ministrijas (EM) veikto analīzi par vienotas konkurences un regulācijas iestādes izveides iespējām, Ministru kabinets otrdien, 24. septembrī, konceptuāli apstiprināja EM priekšlikumu saglabāt pašreizējo Konkurences padomes (KP) un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) institucionālo statusu, vienlaikus stiprinot KP finansiālo neatkarību, portālu Diena.lv informēja EM.

Diskusijas par iespējamo KP un SPRK apvienošanu tika aktualizētas, lai rastu risinājumu KP finansiālās neatkarības un kapacitātes stiprināšanai, ņemot vērā situāciju iestādē ar hronisku finanšu resursu trūkumu pilnvērtīgai konkurences uzraudzības funkciju izpildei. EM arī uzsver, ka arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) un Eiropas Komisija uzsvēra, ka valsts konkurences iestādēm jābūt nodrošinātām ar nepieciešamajiem rīkiem un resursiem efektīvai konkurences tiesību piemērošanai.

Izpildot Ministru kabineta uzdevumu izvērtēt abu iestāžu apvienošanas iespējas ar mērķi nodrošināt valsts budžeta racionālu izmantošanu un administratīvā sloga mazināšanu, kā arī lai sekmētu konkurences veicināšanu visās tautsaimniecības nozarēs, Ekonomikas ministrija secināja, ka abu iestāžu funkcijas nedublējas, turklāt KP īsteno konkurences uzraudzību ne tikai regulētajos, bet gan visos tautsaimniecības sektoros; KP administratīvo funkciju daļēji nodrošina EM (grāmatvedības, IT, komunālo pakalpojumu u.c. jomās); šādas strukturālās reformas nerisinās atalgojuma problēmjautājumu KP.

Lai celtu atalgojumu konkurences uzraudzības funkciju īstenotājiem un tādējādi samazinātu profesionālāko darbinieku aizplūšanu uz privāto sektoru, EM lūdz rast iespēju piešķirt papildu finanšu resursus KP no valsts budžeta līdzekļiem. Ministrijas veiktie aprēķini rāda, ka KP atlīdzības jautājumu risināšanai nākamo trīs gadu laikā nepieciešams palielināt finansējumu  705 559 eiro apmērā. Jautājums par nepieciešamā papildu finansējuma piešķiršanu KP tiks izskatīts valsts budžeta gatavošanas procesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas