Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Konstatēti vairāki Covid-19 gadījumi ražošanas uzņēmumā Kuldīgas tekstils

Kuldīgā, ražošanas uzņēmumā SIA Kuldīgas tekstils, vairāk nekā diviem darbiniekiem oficiāli apstiprināta Covid-19 infekcija, atsaucoties uz uzņēmuma sniegto informāciju, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Savukārt saskaņa ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtajiem datiem, Kuldīgas novadā saistībā ar ražošanas uzņēmumu kopumā konstatēti desmit saslimušie.

Kā norādīja Duļbinska, ceturtdienas, 24.septembra, rītā visiem Kuldīgas tekstils darbiniekiem veikti Covid-19 testi, kam rezultāti solīti vakarā.

Kuldīgas tekstila valdes locekle Jolanta Krūmkalne aģentūrai LETA pavēstīja, ka uzņēmumā ir nodarbināti 110 darbinieku un ceturtdien visi darbinieki, kas bija ieradušies darbā, nodeva analīzes.

"Pēc analīžu rezultātu saņemšanas varēsim domāt, ko darīt tālāk, bet skaidrs, ka Covid-19 vislielākajā mērā iespaidos uzņēmuma darbību," piebilda Krūmkalne.

Vienā ēkā ar SIA Kuldīgas tekstils strādā arī SIA Saules ieleja 3, kas nodrošina ēdināšanas pakalpojumu divām izglītības iestādēm. Pašvaldības vadība vienojusies ar SIA Saules ieleja 3, ka papildus drošībai arī visiem šī uzņēmuma darbiniekiem šodien veiks Covid-19 testus. Nevienam no šajā uzņēmumā strādājošajiem pašlaik nav šīs slimības simptomu, norādīja pašvaldībā.

Duļbinska uzsvēra, ka abu uzņēmumu darbinieku plūsmas ēkā ir nodalītas, tiek veikti papildu dezinfekcijas un piesardzības pasākumi.

Pašvaldībai zināms, ka arī trīs Kuldīgas pilsētas skolu audzēkņiem noteikts ar Covid-19 inficētas cilvēka kontaktpersonas statuss, tāpēc šie bērni skolu neapmeklē un skolas viņiem nodrošina iespēju mācīties attālināti. Skolas arī seko līdzi aktuālajai informācijai un sazinās ar SPKC.

Ja būs nepieciešams, izglītības iestādēs sadarbībā ar pašvaldību veiks papildu piesardzības pasākumus, sola pašvaldība.

Skolēni un pedagogi, tāpat kā ikviens iedzīvotājs, aicināti sekot līdzi savam veselības stāvoklim, nenākt uz skolu, ja ir kādas Covid-19 infekcijai raksturīgas pazīmes, un saslimšanas gadījumā nekavējoties informēt ģimenes ārstu, uzsvēra pašvaldībā.

Kā liecina Firmas.lv dati, SIA Kuldīgas tekstils reģistrēta 1992.gadā, tās vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas uzņēmums Marback Tricot, bet kā vienīgais patiesais labuma guvējs norādīts Jonass Lorentzons.

Atbilstoši Firmas.lv informācijai, pērn uzņēmumā bija nodarbināti 157 darbinieki.

Pagājušajā gadā uzņēmums strādāja ar 1,618 miljonu apgrozījumu un 18 488 eiro peļņu. Uzņēmums pamata ražo produkciju sava īpašnieka - Zviedrijas Marback Tricot - vajadzībām.

pievienota 4.-5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas