Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Starp "aizplūdušajiem" miljardiem bijuši arī tādi, par kuriem Kontroles dienestam noziņots nav

Kontroles dienests pievērsis īpašu uzmanību vismaz četrām bankām

Kontroles dienests pēc februāra notikumiem ar nu jau likvidējamo ABLV banku un straujo nerezidentu naudas aizplūšanu šobrīd īpašu uzmanību pievērsis vismaz četrām Latvijas bankām, 19. decembra intervijā Delfi TV atzina Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) vadītāja Ilze Znotiņa.

Znotiņa uzsvēra, ka

Latvijā ir vairākas bankas, kas ir īpaši aizdomīgas

un dienests turpina precizēt metodes, kā šīs bankas profilēt arī pēc tam, kad liela daļa no nerezidentu naudas jau ir pametusi Latviju.

"Esam noprofilējuši un vienlaikus sapratuši, ka mums ir jāveido tāda kārtība, kas būtu piemērota arī situācijai, kad mainās noguldījumu apmēri," intervijā atzina Znotiņa, uzsverot, ka netiek analizētas tikai lielās bankas.

Kontroles dienests uzmanību pievērsis ne tikai bankām, bet arī citām institūcijām, tai skaitā advokātiem un konsultantiem, kas, pēc Znotiņas vārdiem, šobrīd radot arvien lielākas bažas, runājot par nelegālās naudas atmazgāšanas novēršanu, jeb ziņojumiem par to.

Vienlaikus dienests turpina pārbaudīt naudu, kas no Latvijas jau ir "aizgājusi", darot to kopā ar citu valstu līdzīgiem dienestiem, jo Znotiņa pieļauj, ka starp "aizplūdušajiem" miljardiem bijuši arī tādi, par kuriem Kontroles dienestam noziņots nav.

Lai gan Finanšu nozares asociācija Latvijas kā reģiona finanšu centra attīstību no saviem plāniem ir izsvītrojusi, Kontroles dienesta vadītāja atzina, ka finanšu centrs nav nekas tāds, par ko būtu jākaunas.

Viņasprāt, sapnis par to vēl nav izsapņots, taču, lai to īstenotu, nepieciešamas adekvātas kontroles sistēmas, intervijā Delfi TV sacīja Znotiņa.
 

Top komentāri

tunkeļ
t
Kur nauda grozās ,tur jevreikas klāt kā likts.
jevreji
j
rullē
Svifts
S
Runāsim atklāti - jālikvidē krievu bandītu bankas !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas