Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kratīšana gan Rīgas domē, gan Ušakova dzīvesvietā

Rīgas domē trešdien ieradušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki. Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka procesuālās darbības notiek arī Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) kabinetā. Aģentūra LETA ziņo, ka kratīšana notikusi arī mēra dzīvesvietā.

Dienas žurnāliste novēroja, ka no Ušakova kabineta iznāca vairāki cilvēki, acīmredzot KNAB darbinieki, ar promnešanai sapakotām mantām. Viņi Rīgas domes telpas pameta, žurnālistiem komentārus nesniedzot. 

Viņus pavadīja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš. Šie cilvēki uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, bet līdzi aiznesa ietītu saini, iespējams, datoru, kā arī prāvu dokumentu mapi. Arī Liepiņš, kā ziņo aģentūra LETA, nekādus komentārus par notiekošo nesniedza, uzsverot, ka to ir kompetenta darīt tikai domes vadība, kas pie žurnālistiem pašlaik nav iznākusi.

Diena sazinājās ar Ušakova padomnieku un advokātu Jāni Dzanuškānu, kurš par iespējamām procesuālajām darbībām Rīgas mēra kabinetā un dzīvesvietā uzzinājis no medijiem. Tāpēc notiekošo viņš nevarēja plašāk komentēt, un piebilda, ka Rīgas mērs nav ar viņu sazinājies. 

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Uģis Vidauskis norādīja, ka viņa rīcībā pašlaik detalizētākas informācijas neesot.

Diena noskaidroja, ka Rīgas mērs domē ieradīsies ap 15.00 vai 16.00. 

Žurnālisti pulcējušies arī pie Ušakova dzīvesvietas. Kādu brīdi virs mājas lidojis drons, bet nedaudz vēlāk no ēkas iznākusi Ušakova sieva Iveta Strautiņa-Ušakova un KNAB darbinieka pavadībā aizgājusi uz garāžu, bet pēc neilga brīža iegāja atpakaļ mājā. Viņa komentārus žurnālistiem nesniedza.

Ap plkst 14.30 KNAB operatīvie darbinieki Ušakova māju pameta, nesot izņemtos materiālus. Dienas žurnāliste novēroja, ka ēku kopā pameta sešas personas.

Viņi komentārus pie mājas vārtiem gaidošajiem žurnālistiem nesniedza, neatbildot arī uz jautājumu, vai Rīgas mērs ir aizturēts, iekāpa automašīnā un aizbrauca.

Savukārt Rīgas domes opozīcija centīsies savākt parakstus, lai pieprasītu Ušakovs atlaišanu. Opozīciju pārstāvošais Vilnis Ķirsis (Vienotība) Dienai pieļāva, ka kratīšanas pie Ušakova notiek saistībā ar Rīgas satiksmes korupcijas lietu. 

Portālam Diena.lv ne Ušakovu, ne mēra preses pārstāvi Lailu Ivānu pagaidām neizdevās sazvanīt. KNAB Sabiedrisko attiecību nodaļā portālam Diena.lv norādīja, ka šobrīd plašākus komentārus par to, ka KNAB ir veicis procesuālās darbības Rīgas domē, nevar sniegt.

Partijas Saskaņa viens no līderiem Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA sacīja, ka par norisēm ap Ušakovu neko nezinot - viņš ieradies darbā, aģentūrā LETA izlasījis jaunumus, mēģinājis sazināties ar Ušakovu, bet tas nav izdevies.


(papildināta rindkopa par kratīšanu Ušakova dzīvesvietā)

Top komentāri

Pilsone
P
Galvenais, lai nesanāk kā ar Truksi -liela brēka, maza vilna.
inga
i
Nils pēdējā laikā bija ļoti nemanāms. Tāds ņeznaika un ņeviģimka, kas viņam nu nemaz nebija raksturīgi. :)
XT
X
Tas labi, bet nedrīkst apmierināties ar vienu Ušakovu: Jāierodās ļoti, ļoti daudzās domēs...........
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas