Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Krievija: Dārzeņu imports no Baltijas nav atjaunots nepietiekamās dokumentācijas dēļ

Krievija paziņojusi, ka Baltijas valstis nav iesniegušas nepieciešamo dokumentāciju, lai varētu atjaunot šī reģiona dārzeņu importu Krievijā.

"Pagaidām nav saņemti pienācīgi noformēti dokumenti," sacīja Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības organizācijas "Rospotrebnadzor" sanitārais eksperts Genādijs Oņiščenko.

Krievija nav atjaunojusi dārzeņu importu no piecām Eiropas Savienības (ES) valstīm - Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Slovēnijas un Vācijas.

Krievija ES dārzeņu importu aizliedza jūnija sākumā saistībā ar cilvēka veselībai bīstamās enterohemorāģiskās E.coli (EHEC) baktērijas uzliesmojumu Eiropā.

10.jūnijā Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs un Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu vienojās par aizlieguma atcelšanu, un ES no savas puses apņēmās nosūtīt Krievijai jaunus dārzeņu drošības garantijas dokumentus.

Tomēr Maskava aizliegumu neatcēla, pieprasot papildu garantijas.

Jūnija beigās Krievija beidzot atjaunoja importu no Nīderlandes un Beļģijas, bet jūlija sākumā - no Spānijas un Dānijas, kā arī vēlāk no Čehijas, Grieķijas, Polijas, Itālijas un Ungārijas.

Krievija ir lielākais eksporta tirgus ES audzētajiem dārzeņiem, Eiropas valstīm gadā uz Krieviju importējot 1,1 miljonu tonnu dārzeņu 600 miljonu eiro (425 miljonu latu) vērtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas