Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Krimināllietu par kandžas tecināšanu Malnavas pagastā tiesa skatīs nākamgad

Krimināllietu par kandžas tecināšanu Kārsavas novada Malnavas pagastā Ludzas rajona tiesa satīs nākamgad, 5.februārī, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Apsūdzība aizdomās turamajai 1960.gadā dzimušajai sievietei un 1987.gadā dzimušajam vīrietim celta pēc Krimināllikuma 221.2 panta 2.daļas - par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Privātajā sektorā kādā saimniecības ēkā ierīkoto kārtējo nelikumīgo alkohola ražotni policijas darbinieki uzgāja un slēdza 20.janvārī. Kratīšanas gaitā tika izņemti vairāk nekā 1600 litri saražotā alkohola - 110 litri kandžas un 1500 litri brāgas, kā arī alkohola ražošanai nepieciešamās iekārtas un izejvielas: raugs, cukurs un milti.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, gatavā produkcija tikusi uzglabāta gan turpat uz vietas, gan blakusesošajā dzīvojamajā mājā. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, pagrīdes alkohola rūpnīcā saražotā produkcija netika pārdota uz vietas, bet ražota vairumtirdzniecībai un izplatīta vairākās Latgales pilsētās.

Sankcionētās kratīšanas gaitā dzīvojamā mājā policijas darbinieki atrada un konfiscēja arī nelikumīgi glabātu šaujamieroci un munīciju. Lieta par nelikumīgi glabāto šaujamieroci un munīciju izdalīta atsevišķā kriminālprocesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas