Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Krīzes komanda pieļauj atkārtotu došanos uz Krāslavu pēc traģiskā negadījuma

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) krīzes komanda apsver iespēju atkārtoti doties uz Krāslavas novadu, lai strādātu ar tuviniekiem, pedagogiem un traģiskajā jaunā gada nakts avārijā bojāgājušo draugiem.

Krīzes komanda Krāslavu apmeklēja 9.janvārī, un tikties ar speciālistiem vēlējās daudz cilvēku, aģentūrai BNS pastāstīja inspekcijas Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta vadītāja Amanda Gruze, kura bija viena no septiņiem krīzes grupas speciālistiem.

"Palīdzība bija ļoti svarīga, jo īpaši brāļiem un māsām, kas ir vistiešāk iesaistīti situācijā, jo zaudējums ir ļoti smags. Situāciju īpaši smagu rada fakts, ka ikviens cilvēks ir iesaistīts kaut kādās attiecībās ar aizgājējiem. Visi viens otru pazīst, jo apdzīvotā vieta ir pietiekami maza. Pārdzīvo visi – kaimiņi, radi, draugi," sacīja Gruze.

VBTAI pārstāve teica, ka arī Krāslavas novadā ir speciālists – psihologs, bet arī viņš ir iesaistīts notikušajā, tāpēc nespēj sniegt palīdzību. "Tiek izmantotas īpašas metodes, skatāmies pēc situācijas, kas ir piemērots. Darbs notiek individuāli vai mazās grupās," norādīja Gruze.

Komentējot mediju interesi par traģēdiju un centieniem tikties ar bojāgājušo radiniekiem, VBTAI speciāliste uzskata, ka žurnālistiem pašlaik vajadzētu ieturēt distanci.

"Gan tuviniekiem, gan draugiem tas rada papildu grūtības. Cilvēkus, kad ir dziļās sērās, tikai var sakaitināt mediju uzmanība. Katrā ziņā tas viņiem nepalīdz. Jājautā, ko īsti vēlas žurnālisti? Jāsaprot, ka cilvēkiem ir ļoti grūti, vai žurnālisti vēlas tam saņemt apstiprinājumu? Varbūt žurnālistiem vajadzētu ieturēt distanci," uzsvēra speciāliste.

Jau vēstīts, ka 1.janvāra agrā rītā Krāslavas novadā ceļa posmā Izvalta–Šķeltava notika avārija, kurā gāja bojā septiņi 16–19 gadu veci jaunieši. Seši no viņiem atradās auto salonā, bet viens – bagāžniekā. Traģiskais negadījums notika, kad vieglā automašīna "Mazda" ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē.

Latvijas Avīze trešdien vēsta, ka Krāslavas avārijā bojāgājušo jauniešu tuvinieki pārdzīvo un viena bojāgājušā jaunieša vecmāmiņa no pārdzīvojuma šajās dienās mirusi. Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks laikrakstam pastāstījis, ka viena cita jaunieša vecmāmiņa smagā stāvoklī atrodas slimnīcā, bet kāda bojāgājušā puiša māmiņa pēc negribēta žurnālistu apciemojuma nokļuvusi psihoneiroloģiskajā slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas