Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kurzemes ziemeļos un Vidzemes piekrastē vēja brāzmu dēļ izsludināts oranžais brīdinājums

Stiprākais vējš Latvijā piektdien un naktī uz sestdienu pūtīs Kurzemes ziemeļos un Vidzemes piekrastē, kur Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē rietumu vēja brāzmas līdz pat 25-28 metriem sekundē un ir spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Pārējā Latvijā izsludināts dzeltenais brīdinājums - vietām gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 20-23 metriem sekundē. Arī Rīgā spēkā dzeltenais brīdinājums, jo sagaidāms, ka lielākās vēja brāzmas paliks ziemeļos no galvaspilsētas.

Valsts lielākajā daļā piektdien rietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metrus sekundē. No jūras attālākajos novados brāzmas virs 20 metriem sekundē iespējamas saistībā ar lietus un negaisa mākoņiem.

Maksimālā gaisa temperatūra būs vien +12..+17 grādi. Saule spīdēs maz un Latvijas lielākajā daļā brīžiem līs, vietām gaidāms stiprs lietus, pērkona negaiss un krusa.

Rīgā brīžiem gaidāms lietus, gaisa temperatūra nepārsniegs +16 grādus. Rietumu vēja maksimālais ātrums brāzmās tuvākajā diennaktī būs 19-24 metri sekundē, vējš vairāk plosīsies jūras krastā pilsētas ziemeļos.

Laikapstākļus nosaka aktīvs ciklons, tā centrs no Baltijas jūras pārvietojas uz Igauniju. Atmosfēras spiediens Latvijā pazeminājies līdz 748-752 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Atklātā jūrā pie Kurzemes gaidāmi līdz trim metriem augsti viļņi, Rīgas līcī viļņu augstums sasniegs 2-2,5 metrus. Krasta eroziju un postījumus Vidzemes pludmalēs pastiprinās augsts ūdens līmenis, kas piektdienas vakarā pakāpsies 70 centimetrus virs vidējā. Citviet Latvijā galvenie vēja postījumi būs lūzuši koki, kas vietām aizšķērsos ceļus un pārraus elektrolīnijas.

Ziemā šāds vējš neradītu lielus postījumus, bet gada siltajā daļā daudzi lapotie koki nespēj stāvēt pretī lielām vēja brāzmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas