Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Kurzemi un Latvijas dienvidus klāj līdz deviņus centimetrus bieza sniega sega

Šonakt Kurzemē un Latvijas dienvidos izveidojusies līdz pat deviņiem centimetriem bieza sniega sega, taču sniegs jau šodien izkusīs, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Visbiezākā sniega kārta šorīt ir Mērsragā un Zosēnos, kur izveidojusies deviņus centimetrus bieza sniega kārta. Stendē izveidojusies sešus centimetrus bieza sniega sega, Rucavā – piecus centimetrus, Liepājā sasniguši divi centimetri sniega. Tāpat sniega segas pēdas bija vērojamas Ventspilī un Daugavpilī.

Šonakt viszemākā temperatūra reģistrēta Saldū, Rēzeknē, Madonā un Alūksnē, kur bija mīnus 2 grādi, savukārt vissiltāk bija Rīgā – plus 1 grāds.

Šodien pēcpusdienā nokrišņi pāries lietū, gaisa temperatūra paaugstināsies un sasnidzis sniegs izkusīs, prognozē meteorologi. Arī rītdien gaidāms siltāks laiks – Latvijā temperatūra sasniegs līdz plus 6 grādus, bet Rīgā – plus 5 grādus. Savukārt parīt gaiss varētu iesilt jau līdz plus 8 vai plus 9 grādiem.

Jau ziņots, ka iepriekš dažviet Latvijā tika prognozēta desmit centimetrus bieza sniega sega Lieldienās, bet siltāks laiks gaidāms pēc svētkiem.

Sinoptiķi iepriekš norādījuši, ka nokrišņu mākoņi Latvijas teritoriju pavisam pametīs naktī uz pirmdienu. Otrajās Lieldienās dienā jau spīdēs saule, un nokrišņi vairs nav gaidāmi, taču gaisa temperatūra dienā būs vien plus 1 līdz plus 6 grādi.

Pēc svētkiem Latvijā pakāpeniski atgriezīsies siltums, turklāt tas ienāks uz ilgāku laiku, būs noturīgāks. Jau pēcsvētku nedēļā termometra stabiņš dienas laikā pakāpsies virs plus 10 grādu atzīmes, sasniedzot un vietām pat pārsniedzot plus 15 grādu atzīmi. Arī naktīs sals atkāpsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas