Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ķuzim par auto iepirkumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) noformējis administratīvā pārkāpuma protokolu Valsts policijas (VP) priekšniekam Intam Ķuzim saistībā ar līguma slēgšanu par transportlīdzekļu iegādi VP vajadzībām.

Ķuzis IUB lēmumu par protokola noformēšanu pārsūdzējis Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, kura šodien sāka vērtēt viņa sūdzību.

IUB Ķuzim pārmet, ka viņš, slēdzot līgumu ar transportlīdzekļu piegādātāju, nolēmis pārskaitīt tam priekšapmaksu 20% apmērā. IUB ieskatā, šādi rīkojoties, Ķuzis pārkāpis likuma normas, turklāt šāda priekšapmaksa nav bijusi paredzēta iepirkuma nosacījumos. Tāpat avanss nav bijis nodrošināts ar avansa garantiju.

Ķuzis šodien paskaidrojumos tiesai norādīja, ka vienmēr pieņēmis atbildīgus lēmumus un neko pretlikumīgu nav veicis. Priekšapmaksa transportlīdzekļu piegādātājam esot pārskaitīta izņēmuma kārtā, lai laikā, kad Latvija bija prezidējošā valsts Eiropas Savienībā, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un drošības apdraudējumu Eiropā, policija varētu savlaicīgi nodrošināt kārtību ar atbilstošiem transportlīdzekļiem. Ķuzis arī norādīja, ka šādas rīcības rezultātā neviens papildu cents no valsts budžeta nav izlietots.

Administratīvā pārkāpuma protokolu IUB Ķuzim noformējis saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.24 panta 6.daļu. Minētais pants ir par iepirkuma līguma, vispārīgās vienošanās, partnerības iepirkuma līguma un koncesijas līguma slēgšanas un grozīšanas noteikumu neievērošanu.

Saistībā ar minēto pārkāpumu IUB Ķuzim piemērojis 400 eiro naudas sodu un aizliegumu gadu ieņemt amatu, kas saistīts ar iepirkumu slēgšanu. Šo lēmumu Ķuzis apstrīdējis tiesā.

Tiesas lēmums Ķuža iespējamā pārkāpuma lietā būs zināms 23.februārī.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Nu, ko Ķuzi? Cietums, vai?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas