Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Labdarības skrējienā Nike Riga Run saziedo 20 000 latu

Labdarības skrējiena Nike Riga Run 6670 sportotāji organizācijas Ziedot.lv projektam Mazajām sirsniņām saziedojuši vairāk nekā 20 000 latu, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori. Tas ļaus palīdzēt 16 bērniem.
Svētdien Mežaparkā visas dienas garumā notika sacensības četros sporta veidos astoņās disciplīnās.

Prestižākais bija desmit kilometru skrējiens, kurā kopā uz starta izgāja 2300 skrējēju. Tāpat vienlaicīgi ar viņiem distancē devās arī 230 nūjotāju.

Latvijas čempionāta ieskaitē pie uzvarām tika olimpieši Dmitrijs Jurkevičs un Poļina Jeļizarova.

Tāpat savu distanci veica arī labdarības projektā iesaistītie bērni ar savām ģimenēm. Savukārt Tallink katrai Mazajai sirsniņai dāvināja iespēju doties jūras ceļojumā uz Stokholmu.

"Ir liels gandarījums un prieks par to, ka Nike Riga Run pasākums kļuvis par tradīciju un arvien vairāk cilvēku atsaucas aicinājumam tajā piedalīties. Viņiem tas nav tikai sports, jo sacensības Latvijā notiek daudz un dažādas," pauda organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta. "Viens ir prieks par veikto distanci, bet šeit, Nike Riga Run, papildus nāk prieks par labo darbu, kas paveikts, palīdzot "Mazajām sirsniņām". Domāju, ka šis pasākums kļūs arvien plašāks un populārāks. Tie, kuri piedalījās šogad, visticamāk atgriezīsies arī nākamgad, turklāt vēl uzrunās vēl kādu, jo tās ir patiesas, pozitīvas emocijas, kuras pievelk."

Skrējēji sacentās arī 4x2,5 kilometru Swedbank stafetē, kurā uzvaru ar rezultātu 30 minūtes un 8,10 sekundes izcīnīja Metroons komanda. Tās sastāvā bija arī neilgu laiku iepriekš desmit kilometru skrējienā otro vietu izcīnījušais Jānis Girgensons.

Otrie stafetē finišēja ABC software komandas sportisti, bet trešā bija komanda ar nosaukumu Turlavas pagasts.

Skolu konkurencē 7.-9. klašu grupā ātrākā bija Kalsnavas pamtskolas komanda (38:58,45), bet 10.-12. klašu ieskaitē - Jelgavas Valsts ģimnāzijas komanda Mars (37:56,65). Tieši Jelgavas Valsts ģimnāzija ieguva sportiskākās skolas titulu 7.-9. un 10.-12.klašu ieskaitē, saņemot kopā 1000 latus jauna sporta inventāra iegādei.

Desmit kilometru rollerslēpojumā pie uzvaras tika Pāvels Ribakovs, kurš finišēja pēc 19 minūtēm un 41,25 sekundēm. Viņam sekoja Oskars Muižnieks un Indulis Bikše. Savukārt dāmu konkurencē savu pērn iegūto uzvarētājas titulu aizstāvēja Inga Dauškāne (22:42,65), tuvākās konkurentes apsteidzot par vairāk nekā minūti. Otrajā vietā ierindojās Andra Muižniece, bet trešā bija Natālija Kovaļova.

Latvijas čempionāta godalgas tika piešķirtas arī skrituļslidošanā.

Šeit labāko rezultātu sasniedza Oskars Pundurs, kurš turklāt startēja grupā līdz 12 gadu vecumam. Tikmēr vīriešu konkurencē labākos rezultātus sasniedza Lauris Bitenieks un Roberts Pundurs.

Arī sieviešu grupā labāko rezultātu sasniedza vecuma grupā līdz 12 gadiem startējošā Laima Kaufiņa, kura labākās pieaugušo grupas dalībnieces Artu Irbi un Airu Strautmani apsteidza ļoti pārliecinoši.

Nike Riga Run pasākumu, pēc provizoriskām aplēsēm, kopumā apmeklēja aptuveni 15 000 cilvēku.

Reģistrēšanās nākamā gada sacensībām jau sākusies interneta vietnē www.nikerigarun.lv.

"Esmu pateicīgs katram no 6670 dalībniekiem, katram, kurš iesaistījās organizatoriskajos darbos, katram brīvprātīgajam palīgam un atnākušajam skatītājam, kuri ar savu ieguldījumu un klātbūtni atbalstīja Nike Riga Run un labdarības ideju kopumā," teica Sportland valdes priekšsēdētājs Vents Aperāns. "Mēs bijām kā vienota komanda, kas sanāca kopā, lai palīdzētu "Mazo sirsniņu" ģimenēm. Lielā atsaucība apliecinājusi, ka šis pasākums patīk un ir vajadzīgs sabiedrībai, tāpēc strādāsim, lai ar katru nākamo gadu Nike Riga Run kļūtu arvien labāks."

Kā ziņots, Nike Riga Run sauklis ir Palīdzi skrienot!. 2010.gadā pasākums savāca 5540 latus, sniedzot atbalstu astoņiem bērniem, bet 2011.gadā 14 383 lati palīdzēja atgūt veselību 14 bērniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas