Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Labklājības ministrija organizēs vasaras skolas sociālajiem darbiniekiem

Labklājības ministrija (LM) šogad jau sesto reizi organizēs vasaras skolas sociālajiem darbiniekiem, informēja ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

Pasākuma mērķis ir veicināt sociālo darbinieku profesionalitāti un sociālā darba profesijas pārstāvju personības attīstību un izaugsmi, trīs dienu garumā intensīvi apgūstot jaunas metodes un tehnikas, ko vēlāk izmantot ikdienas darbā.

Zariņš norādīja, ka no 2.jūlija līdz 4.jūlijam otro gadu pēc kārtas notiks divas vasaras skolas sociālajiem darbiniekiem, kuri strādā ar pieaugušajiem. Tikmēr no 16.jūlija līdz 18.jūlijam nometnes notiks sociālajiem darbiniekiem darbam ar ģimenēm ar bērniem.

Pasākumi notiks Latvijas Valsts mežu atpūtas un tūrisma centrā Ezernieki, Lubānas novadā.

Tāpat kā iepriekš piedalīties aicināti pašvaldību sociālo dienestu, ieslodzījuma vietu, slimnīcu, nevalstisko organizāciju un citu institūciju sociālie darbinieki. Ņemot vērā darba specifiku ar dažādām klientu grupām, katrai vasaras skolai plānota atšķirīga ievirze, taču tēma plānota vienāda - attiecības un komunikācija.

Kā uzskata viena no vasaras skolas lektorēm, sociālā darbiniece, biedrības Latvijas Sarkanais Krusts krīzes centra Burtnieks vadītāja Ieva Antonsone, ar būšanu attiecībās, pretstatā darīšanai, sociālajiem darbiniekiem ne vienmēr iet viegli, jo klientu attiecību sistēmas lielākoties ir destruktīvas, disfunkcionālas, saplūdušas vai pat atklāti agresīvas. "Neskatoties uz grūtībām, attiecību nozīmi sociālā darbā ar ģimenēm un bērniem ir grūti pārvērtēt. Praktiski visas sociālā darba pieejas uzsver attiecību nozīmi sociālajā darbā. Būt spējīgam izveidot attiecības, tās uzturēt un reflektēt ir sociālā darbinieka galvenā pamatprasme," sacīja Antonsone.

Vasaras skolās tuvāk tiks iepazīti daudzveidīgie attiecību aspekti sociālajā darbā, dažādi attiecību mijiedarbību līmeņi, tostarp apzinātie un neapzinātie, transferences un kontratransferences attiecības, to ietekmējošie faktori saistībā ar attiecību veidošanās etapiem sociālajā darbā ar gadījumu. Tāpat tiks piedāvātas praktiskas darbnīcas, kurās būs iespēja apgūt vai atkārtot metodes, ko sociālais darbinieks pielieto savā ikdienas darbā.

Abas sociālo darbinieku vasaras skolas tiek organizētas par valsts budžeta līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas