Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Laikapstākļi nav traucējuši Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiena norisei

Laikapstākļi līdz šim nav traucējuši XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku dalībnieku gājiena norisei, aģentūrai LETA sacīja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Viņa norādīja, ka laikapstākļi nav atturējuši korus un deju kolektīvus no dalības gājienā.

Taujāta, vai kādam no dalībniekiem līdz šim gājiena laikā bijusi nepieciešama medicīniska vai cita veida palīdzība, Vasiļjeva sacīja, ka pagaidām viņas rīcībā nav šādas informācijas,

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban nav iespējams konkrēti pateikt, vai gājiena laikā kādam bijusi nepieciešama mediķu palīdzība. Pasākuma laikā darbojas vairāki NMPD punkti, par kuriem nepieciešams apkopot attiecīgo informāciju.

Aģentūra LETA novēroja, ka gājiena galamērķi - Skonto stadionu - jau sasnieguši pirmie pasākuma dalībnieki. Savukārt no Brīvības pieminekļa gājienā dodas Zemgales reģionu pārstāvošie kori un deju kolektīvi, kuriem uzmundrinošus vārdus pauž pašmāju grupas Prāta Vētra dalībnieki. Tāpat pie Brīvības pieminekļa joprojām pulcējies liels skaits cilvēku, lai vērotu gājiena norisi.

Gājienu atklāja Vidzemes kolektīvi, kam sekoja dalībnieki no Kurzemes. Patlaban gājienā soļo Zemgales un Sēlijas un Latgales kolektīvi, kā arī diasporas kolektīvi un tad rīdzinieki.

Kopumā gājiens ir 1,8 kilometrus garš, un tajā piedalās 1902 kolektīvi. Svētku gājiens noslēgsies Skonto stadionā ar Dziesmu un deju svētku dalībniekiem veltītu koncertu.

Top komentāri

irlielāmērāticams
i
ka laika apstākļi daudzus pasargāja no ģīboņa un karstuma šoka. Skatoties gājiena translāciju gan nedaudz traucēja komentētāju vāvuļošana. Ja pa starpu kādu vārdu būtu bildis kāds tautas tērpu eksperts... būtu pavisam labi. Bet... bija jau labi tāpat.
Gājiens bija labs! Bravo!
G
Bet šī nebija tautas tērpu skate.... galvenokārt koristos bija manāmi tautas tērpi bet daudzām deju kopām.... kolektīvie kostīmi.
:)
:
Ja nu kādam visa gājiena laikā nebija ko darīt, tad tie bija pirmās palīdzības sniedzēji... :) Ar smaidu noskatījos kā viņi sēdēja savās vietās un skatījās gājienu, tāpat kā daudzi tūkstoši cilvēku ielās. Šajā reizē viņu prasmes nebija vajadzīgas un tas bija labi. Manuprāt, šis bija šī gadu simta labākais gājiens. Ideāls laiks gājienam, labāk vēsāks nekā karsts, un pēc tam uzreiz kolosāls pasākums dalībniekiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas