Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Laikraksts: Par nodokļu nemaksāšanu tiesa piespriež vien piespiedu darbu

Pavasarī sāktā kriminālvajāšana pret vienu no valstī lielākajiem nodokļu parādniekiem – Jelgavā labi zināmo nekustamā īpašuma firmas Zemgales pērle īpašnieku Jāni Freidenfeldu - pārsteidzoši ātri nonākusi līdz atrisinājumam, raksta Zemgales Ziņas. Apsūdzētais ar prokuroru vienojies par piespriežamo sodu. Jelgavas lielākais nodokļu parādnieks J.Freidenfelds ticis cauri ar 280 stundu piespiedu darba un atlikušās mantas konfiskāciju.

Aprīļa sākumā pēc VID Finanšu policijas pārvaldes lūguma Jelgavas prokuratūra sāka kriminālvajāšanu pret vienu no lielākajiem nodokļu nemaksātājiem fizisko personu vidū. Izmeklēšanā konstatēja, ka J.Freidenfelds no 2005. līdz 2008.gadam veicis nereģistrētu uzņēmējdarbību un no gūtajiem ienākumiem nav maksājis iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Ar nenomaksātiem teju diviem miljoniem latu viņš ieņēma 16.vietu lielāko nodokļu parādnieku vidū, bet Jelgavā ir nepārspēts rekordists. Lielāko daļu šīs summas gan veidoja uzrēķinātie soda procenti, bet valsts budžetā neiemaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa apmērs jeb pamatparāds valsts budžetam ir vairāk nekā 342 tūkstoši latu.

Tomēr ar pirmdienas tiesas lēmumu J.Freidenfelda atbildība likuma priekšā gan nebeidzas – viņš arvien ir iesaistīts vairākos tiesvedības procesos par it kā izsniegtiem aizdevumiem mājokļu iegādei vai būvniecībai. Kredītu saņēmēji tiesā lūguši atzīt, ka aizdevumu summas nav pamatotas, turklāt tās strauji neskaitāmas reizes augušas pēc J.Freidenfeldam pietuvinātās Zemgales šķīrējtiesas apšaubāmajiem lēmumiem.

Visu rakstu lasiet šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas