Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lapsas kārtējā politiķus kritizējošā avīzē SC nav atvēlēta centrālā vieta ziedojumu sadalījuma dēļ

Ar žurnālista Lato Lapsas atbalstu tapušajā kārtējā vairākas partijas kritizējošajā bezmaksas avīzē apvienībai Saskaņas centrs (SC) nav atvēlēta centrālā vieta mazā ziedojuma apjoma dēļ.

Žurnālists neatklāj, kas ir ziedotāji, kuri finansējuši avīzes tapšanu. Vaicāts, vai viņš publicēs ziedotāju vārdus, Lapsa atbildēja noliedzoši. Viņš arī joprojām neizpauž, kas ir bijuši pirmās Vienotību kritizējošās avīzes finansētāji.

Iepriekš portālā pietiek.com bija publicēts aicinājums ziedot naudu, lai varētu tapt SC veltīta avīze - līdzīga tai, kura marta sākumā tika izdota par Vienotību.

Ar Lato Lapsas brāļa Endo Lapsas piederošā uzņēmuma SIA FOX Communications atbalstu izdotajā otrajā avīzē, kura pie iedzīvotājiem nonāk kopš 12.aprīļa, Vienotības kritikai ir atvēlētas četras lapaspuses, SC - divas lapaspuses krievu valodā un mazākā apjomā kritizēta Zaļo un zemnieku savienība, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Reformu partija.

Lapsa šodien žurnālistiem skaidroja, ka jaunā numura izdošana izmaksājusi nedaudz vairāk par 30 000 latu, savukārt tie, kuri ir neapmierināti ar SC, saziedojuši nedaudz vairāk par 1000 latiem. Tāpēc Saskaņas centram veltītie raksti publicēti, arī pārdalot tos ziedojumus, kuri bija domāti Vienotības kritizēšanai.

Vaicāts, vai abas līdz šim publicētās avīzes neliecina par tendenciozu vēršanos galvenokārt pret Vienotību, Lapsa skaidroja, ka viņš pilnīgi noteikti personīgi vēršas pret šo politisko spēku. "Uzskatu, ka Vienotība ir tieši atbildīga par to, kas notiek valstī. Katrai valdībai ir gadījies pa kaut kam, bet nu tik daudz - [problēmas ar] Latvijas Krājbanku, airBaltic, Liepājas metalurgu, vilcieniem un par ceļiem pat nerunāsim," akcentēja žurnālists.

Lapsa ir gatavs atmaksāt naudu tiem ziedotājiem, kuri varētu būt "saskumuši", ka viņu nauda ir atvēlēta Saskaņas centra kritizēšanai. Jaunāko avīzi var sākt lasīt no abām pusēm - vienā galvenajā lapā sākas daļēja Vienotības kritika, bet otrajā galvenajā lapā sākas Saskaņas centra kritika krievu valodā. Krievu valoda izvēlēta, ņemot vērā vairāku politologu publiski izskanējušos ieteikumus, skaidroja žurnālists.

Otrās avīzes tirāža ir 960 000 eksemplāru. Kopā ziedojumos saņemti nepilni 40 000 latu, līdz ar to segta arī daļa no pirmajai avīzei iztērētajiem līdzekļiem, skaidroja Lapsa. Viņš arī norādīja, ka Latvijas Pasts (LP) paaugstināja tarifus neadresētās reklāmas un informatīvo materiālu izplatīšanai. LP oficiāli šo informāciju nepubliskojot, bet aicina ierasties pie viņiem un uzzināt maksājamo summu. Par otrās avīzes izgatavošanu esot prasīta vismaz par 50% lielāka summa, taču, ņemot vērā, ka LP vairs nav monopolists, tad cietējs no šādas politikas esot bijis pats uzņēmums.

Nākamās avīzes izdošanai izveidots arī ziedojumu tālrunis 9000 6808, taču pēc avīzes nodrukāšanas "pilnīgi nejauši" esot radušās problēmas ar Lattelecom, kas nodrošinot tālruņa līnijas pastāvēšanu.

Kā norādīja Lapsa, ir iecerēts, ka līdz 31.maijam taps vēl viena avīze un atkal ziedotāji noteiks, kuras partijas publicētajos rakstos tiks pieminētas. Avīzes saturs gan topot neatkarīgi no ziedotāju ietekmes, uzsvēra žurnālists.

Kā ziņots, marta sākumā Latvijas iedzīvotāju pastkastītēs nonāca bezmaksas avīze, kurā bija publicēti kritiski raksti par partiju Vienotība un tās pārstāvjiem.

Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars to vērtēja kā "negatīvisma" kampaņu, kurā "pērkamas propagandas labākajās tradīcijās tiek nomelnota Vienotība un tās cilvēki". "Mēs redzam, ka cīņa par uzvaru pašvaldību vēlēšanās Rīgā un visā Latvijā notiks ar negodprātīgām metodēm, un aicinām cilvēkus domāt un vērtēt, kam un kāpēc ir izdevīga tik agresīvi apmelojoša kampaņa," marta sākumā piebilda Kampars.

(ziņā pievienota 2.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas