Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Latvijā 20 gados patentēti 12 434 izgudrojumi un reģistrētas 107 804 preču zīmes

Divdesmit savas darbības gados Latvijas Patentu valde piešķīrusi patentus 12 434 izgudrojumiem, reģistrējusi 107 804 preču zīmes un 2583 dizainparaugus, informēja Patentu valdes Publikāciju nodaļas vadītāja Kristīne Libarte.

Viņa atzīmēja, ka šā gada martā apritēja 20 gadi, kopš atjaunota rūpnieciskā īpašuma reģistrācijas sistēmas darbība Latvijā un darbu atsākusi Patentu valde.

Patentu valde ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku rūpnieciskā īpašuma, īpaši izgudrojumu, preču zīmju, dizainparaugu un pusvadītāju izstrādājumu topogrāfiju tiesiskās aizsardzības jomā.

Patentu valde nodrošina rūpnieciskā īpašuma tiesību reģistrāciju un reģistru ziņu publikāciju savā oficiālajā izdevumā, kā arī veicina izpratni par šo tiesību aizsardzību. Tā pieņem un izskata personu pieteikumus rūpnieciskā īpašuma objektu tiesiskajai aizsardzībai, veic pieteikumu ekspertīzi, piešķir patentus, reģistrē preču zīmes, dizainparaugus un pusvadītāju izstrādājumu topogrāfijas un kārto attiecīgos valsts reģistrus.

Latvijas Patentu valde sāka darbību 1920.gada 9.februārī un rūpnieciskā īpašuma aizsardzības sistēma darbojās līdz valsts okupācijai 1940.gada 17.jūnijā. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas tika pieņemts lēmums par Patentu valdes darbības atjaunošanu, un 1992 gada 2.martā atjaunotā Patentu valde sāka savu darbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas