Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā apstriprināti 42 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 42 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 347 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Iepriekšējā diennaktī veikti 1046 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 12 748 Covid-19 testi.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs trešdien preses konferencē paziņoja, ka epidemiologiem vairs neizdodas iegūt informāciju par vairāku Covid-19 slimnieku inficēšanās gaitu, līdz ar to uzskatāms, ka Latvijā ir sākusies Covid-19 transmisija sabiedrībā.

Līdz šim Covid-19 pārsvarā tika atklāta gados jaunākiem cilvēkiem, un, pēc speciālistu teiktā, tas liecina par epidēmijas agrīnu stadiju. Kā iepriekš skaidroja Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis, "vispirms slimo jaunie un kustīgie, kas pēc tam inficē vecākos, mājās sēdošos".

Ņemot vērā minēto, Latvijas stratēģija Covid-19 apturēšanai pamatā būtu pastiprināti pievērst uzmanību gados jaunākajiem inficētajiem, kamēr viņi nav paspējuši inficēt seniorus, skaidroja Dumpis.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Top komentāri

tādi esam
t
Ministri, policija u.c.amatpersonas, paskatieties taču kaut vai ārā pa logu! Vakar autoceļi Rīga - Jūrmala, Rīga- Saulkrasti bija pārpildīti! Kafejnīcas pilnas. Degvielu uzpildes stacijas arī. Vai iebraukušie un viņu ģimenes locekļi sēž mājās? To taču neviens nevar izkontrolēt.Tāpat kā neviens necenšas uzraudzīt plānprātiņus, kas dedzina kūlu! Sabiedrībā ir tik daudz tiesisko nihilistu, kuriem likumi nav rakstīti. Tādiem laikam der tikai nūjas kā Indijā.Tādi saprot laikam tikai tad, ja viņus soda.
Kāpēc
K
Kāpēc nav slēgtas Latvijas valsts robežas un ieviesta obligāta piespiedu karantīna visiem iebraucējiem?
edvins
e
Kur tad ir mūsu nodokļu maksātāju naudas izzadzēji un valsts īpašumu privatizētaji mainot likumdošanu savtīgos nolūkos? Kā arī shēmojot valsts naudas izzadzēji? Kā ir ar tādiem kā Šķēle, Godmanis, Gailis, Krištopāns, Kalvītis, Repše, Ameriks, Šlesers un daudziem citiem. Izskatās,ka nedomā iemaksāt valsts kasē katrs vismaz pa pāris miljoniem. Paņemt jau vieglāk, nekā iedot un palīdzēt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas