Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Latvija ar Krieviju parakstīs jaunu nolīgumu par tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi

Latvija ar Krieviju parakstīs nolīgumu par tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā.

To paredz šodien valsts sekretāru sanāksmē (VSS) izsludinātais likumprojekts Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības nolīgumu par tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi.

Kā skaidro ministrijā, abu valstu transporta ministrijas ir atzinušas, ka jaunais nolīgums atbildīs mūsdienu prasībām, bet Latvijas gadījumā - arī Eiropas Savienības normām. Tāpat Latvijas un Krievijas dzelzceļa nozarēs ir notikušas būtiskas izmaiņas un valstīs tiek sadalīta valsts un komercsabiedrību kompetence. Tāpēc abu valstu transporta ministrijas ir izteikušas vēlēšanos noslēgt jaunu divpusējās sadarbības starpvaldību nolīgumu par sadarbību dzelzceļa transporta jomā.

VSS izsludinātais nolīgums paredzēs nodrošināt regulārus un netraucētus pasažieru, bagāžas, kravas bagāžas un kravu dzelzceļa pārvadājumus pāri valsts robežai atbilstoši mūsdienu dzelzceļa transporta funkcionēšanas apstākļiem abās valstīs. Nolīgums regulēs tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi starp Latviju un Krieviju, paredzēs abu valstu infrastruktūras pārvaldītāju un pārvadātāju sadarbību, kā arī noteiks pārrobežas dzelzceļa satiksmes īpatnības.

Darbs pie nolīguma projekta izstrādes tika veikts atbilstoši Latvijas-Krievijas Starpvaldību komisijas Transporta darba grupas sēžu lēmumiem un tajos noteiktajos termiņos.

Nolīgums tiek noslēgts uz nenoteiktu laika periodu, un tas stāsies spēkā, kad abas puses būs izpildījušas visas nepieciešamās nacionālās procedūras. Lai nolīgumu parakstītu, nepieciešams Ministru kabineta apstiprinājums un pilnvarojums satiksmes ministram, un pēc nolīguma parakstīšanas tas tiek virzīts uz Saeimu ratifikācijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas