Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā atklāti 17 jauni Covid-19 gadījumi

Pagājušajā diennaktī, veicot 2402 Covid-19 testus, Latvijā atklāti 17 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Tas ir lielākais vienā dienā atklāto Covid-19 slimnieku skaits kopš 26.augusta, kad bija reģistrēti 18 inficētie.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka seši saslimušie atgriezušies no ārzemēm - Lielbritānijas un Krievijas. Sestdien no rīta SPKC informēja, ka vēl trīs saslimušie ir kontaktpersonas, bet astoņiem cilvēkiem vēl tiek precizēti inficēšanās apstākļi. Dienas laikā epidemiologiem izdevies noskaidrot, ka vēl viena no minētajām astoņām personām atgriezusies no ārvalstīm. Tikmēr par pārējiem septiņiem gadījumiem aizvien notiek epidemioloģiskā izmeklēšana, un speciālistiem ir vairākas darba versijas.

SPKC dati liecina, ka visi pagājušajā diennaktī atklātie jaunie inficētie ir reģistrēti Rīgā. Līdz ar to galvaspilsētā pašlaik reģistrēts 81 ar Covid-19 saslimušais.

Četri no inficētajiem ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem, pa trim vecuma grupās no desmit līdz 19 gadiem, no 20 līdz 29 gadiem no 30 līdz 39 gadiem un no 50 līdz 59 gadiem. Vēl viens saslimušais ir vecāks par 70 gadiem.

Latvijā līdz šim kopumā veikti 293 309 Covid-19 izmeklējumi, konstatētas 1515 saslimušas personas, bet no Covid-19 atveseļojušās 1248 personas.

Kopumā līdz šim Latvijā ir reģistrēti 36 nāves gadījumi personām, kurām bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Pēdējās diennakts laikā stacionārā ievietots vēl viens Covid-19 pacients. Kopā stacionāros ārstējas astoņi pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu. No stacionāra līdz šim izrakstīti 214 Covid-19 slimnieki, starp kuriem ir gan veselie, gan mirušie pacienti.

papildināta 3. rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas