Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijā ieradīsies pasaules galvenais Ziemassvētku vecītis

Latvijā svētdien ieradīsies pasaules galvenais Ziemassvētku vecītis – Santa Klauss no Lapzemes, informē vizītes organizētāji.

Vizītes laikā plānoti labdarības un sabiedriskie pasākumi Rīgā un Jūrmalā. Lielākais notikums būs Ginesa rekorda "Visvairāk vēstuļu Santa Klausam 24 stundu laikā" reģistrēšana.

Santa Klauss un viņa palīgi rūķi dosies uz bērnu sociālās aprūpes centru Pļavnieki, kur dzīvo mazuļi no dzimšanas līdz triju gadu vecumam, kā arī lielāki bērni ar kustību traucējumiem. Kopumā te mīt vairāk nekā 80 bērnu, un visiem Santa Klauss atvedīs dāvanas.

Nākamā vizīte būs uz Rīgas pilsētas sociālo aprūpes centru Gaiļezers, kur dzīvo 430 iemītnieku vecumā no 18 līdz 100 gadiem. Centra iemītniekiem ir nepieciešamas ļoti praktiskas lietas – mājas bikses, sporta bikses, pidžamas, naktskrekli. Tāpēc visi Latvijas iedzīvotāji aicināti iesaistīties un ziedot centra Gaiļezers iemītniekiem nepieciešamo apģērbu.

Kā jau katru gadu, Santa Klauss apciemos bērnus Iļģuciema sieviešu cietuma mātes un bērnu nodaļā, kurā līdz četru gadu vecumam uzturas ieslodzīto sieviešu, kurām nav atņemtas vecāku tiesības, bērni. Santa Klauss apciemos arī nepilngadīgas meitenes, kas atrodas ieslodzījumā.

Lapzemes vecīti varēs satikt plkst.12.30 veikalā Lāčuks Čaka ielā 72, veikalā Galerija Azur plkst.13, Līvu Akvaparkā Jūrmalā plkst.15, restorānā Charlie Pizza Doma laukumā plkst.16.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas