Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijā ierodas jaunais ASV vēstnieks

Piektdien Rīgā ieradīsies jaunais ASV vēstnieks Latvijā Džons Leslijs Kārvails, kurš pienākumus sāks pildīt pēc akreditācijas pie Valsts prezidenta Egila Levita 5. novembrī, aģentūra LETA uzzināja ASV vēstniecībā Latvijā.

ASV prezidents Donalds Tramps Kārvailu vēstnieka darbam Latvijā nominēja 2019. gada 8. maijā. ASV Senāts viņu šim amatam apstiprināja 26. septembrī, bet zvērestu Valsts departamentā Kārvails nodeva 28. oktobrī, skaidroja vēstniecībā.

Kārvails ir ASV ārlietu dienesta karjeras diplomāts un līdz apstiprināšanai jaunajā amatā bija ASV Valsts departamenta Personāla plānošanas un attīstības biroja direktora vietnieks. Pirms tam Kārvails ir bijis ASV vēstnieka vietnieks ASV vēstniecībā Nepālā no 2013. līdz 2016.gadam, kā arī bijis ekonomisko attiecību padomnieks ASV vēstniecībā Itālijā. Kārvails ir ieņēmis ASV vēstnieka vietnieka amatu Brunejā, kā arī ir strādājis diplomātiskajā dienestā dažādos amatos ASV vēstniecībās Bagdādē, Otavā, Belfāstā, Kito, Kualalumpurā un Limā. 

Paziņojumā presei norādīts, ka Kārvails ir pagodināts par jauno amatu un savā darbā plāno balstīties uz abu valstu divpusējo attiecību stingro pamatu. Viņš paudis cerību uz sadarbību ar Latvijas valdību, kā arī paudis vēlmi satikt Latvijas cilvēkus un apceļot valsti.

Kārvails bakalaura grādu ieguva Vūsteras koledžā, bet maģistra grādu starptautiskajās attiecībās - Džona Hopkinsa Universitātē. Kārvails runā angļu, itāļu un spāņu valodās. Nozīmētajam vēstniekam Kārvailam un viņa sievai Karīnai Hausčaildai ir divas meitas.

Pašreizējā ASV vēstniece Nensija Petita ASV Senātā amatā tika apstiprināta pirms vairāk nekā trim gadiem - 2015. gada 24. jūlijā. Lai gan vēstnieka amata termiņš parasti ir trīs gadi, Petita vēl turpina darbu Rīgā.

Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijā bijuši deviņi ASV vēstnieki. Lielākā daļa bijuši karjeras diplomāti, izņemot divus politiski izraudzītus vēstniekus, kad pie varas bija Džordžs Bušs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas