Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvija kā vienīgā no EPPA dalībvalstīm solidarizēsies ar Ukrainu, nepiedaloties rudens sesijas sēdēs

Latvijas delegācija kā vienīgā no Eiropas Padomes parlamentārās asamblejas (EPPA) dalībvalstīm, solidarizējoties ar Ukrainu un atsaucoties uz Ukrainas delegācijas lūgumam, nepiedalīsies šīs sesijas plenārsēdēs, taču turpinās aktīvu darbu politiskajās grupās un komitejās, paziņojusi Latvijas delegācijas EPPA vadītāja Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Kā aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Ukrainas un Gruzijas delegāciju pārstāvji vienojušies, ka boikotēs arī organizācijas 70.gadadienai veltītos svinīgos pasākumus, "protestējot pret Krievijas necienīgajām prasībām un finansiālo sabotāžu, kas Eiropas Padomei licis atteikties no savām vērtībām".

Delegāciju vadītāji no šīm piecām valstīm parakstīja kopīgu paziņojumu, kurā pārstāvji "vērš uzmanību uz iedragātajām Eiropas Padomes vērtībām, EPPA dalībvalstu vairākumam izliekoties neredzam nepārtrauktos cilvēktiesību pārkāpumus, teritoriju okupācijas, Krievijas karadarbību pret tās kaimiņiem, kā arī neskaitāmos citus pārkāpumus, kurus Krievija turpina īstenot arī pēc tās balsstiesību atjaunošanas EPPA".

Šīs valstis veido Baltija+ grupu, kura nodibināta ar mērķi atgādināt EPPA un tās locekļiem par organizācijas pamatprincipiem, aizstāvētu Krievijas īstenotās Krimas aneksijas neatzīšanas politiku, kā arī regulāri nosodītu Krievijas militāro okupāciju Austrumukrainā, daļā Gruzijas un Moldovas. Nākamā Baltija+ grupa sanāksme notiks Ukrainas galvaspilsētā Kijevā novembra vidū.

EPPA kārtējā sesija norisināsies līdz 4.oktobrim Strasbūrā, un tajā līdz ar delegācijas vadītāju Lībiņu-Egneri piedalās arī vadītājas vietnieks Artuss Kaimiņš (KPV LV), kā arī deputāti Boriss Cilevičs (S), Marija Golubeva (A/P), Linda Ozola (JKP) un Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Top komentāri

Latvietis
L
šoreiz patiess lepnums par mūsu valsti ! Ej tirst, krievija !
Varbūt
V
Vai patiešām latvieši ir labāki par krieviem? Cilvēciskums, atvērtība, dāsnums, labsirdība? Citādi iznāk, ka galvenā lettiņu patriotisma izpausme ir zākāt krievus un biedēt ar krieviem
:)
:
Nacisti solidarizējās ar nacistiem! Kas tur liels! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas