Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā noslīcis vēl viens cilvēks, noslīkušo skaitam šogad sasniedzot jau 66

Otrdien glābēji no kādas ūdenstilpnes izcēluši kārtējo noslīkušo cilvēku, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

VUGD iepriekš informēja, ka svētdien Jēkabpilī tika saņemts izsaukums par to, ka Daugavas upē, iespējams, kāds cilvēks saucis pēc palīdzības un krastā atradās arī cilvēka drēbes. Kā skaidro dienesta pārstāve Inta Palkavniece, todien glābēji pārmeklēja ūdens akvatoriju, bet cilvēku neatrada. Vakar, piesaistot ūdenslīdējus, kuri veica upes gultnes pārmeklēšanu, apmēram 15 metrus no krasta divu metru dziļumā tika atrasts noslīkušais cilvēks.

Šogad kopumā VUGD no ūdenstilpēm izcēla 66 noslīkušos cilvēkus, bet jāņem vērā, ka patiesais noslīkušo cilvēku skaits noteikti ir vēl lielāks, jo gadījumos, ja noslīkušais jau ir nogādāts krastā un nav jāmeklē, tad VUGD uz notikuma vietu neizbrauc un tas neparādās VUGD statistikas datos.

Jau vēstīts, ka starp Eiropas Savienības (ES) valstīm Lietuvā un Latvijā ir vislielākais noslīkušo cilvēku skaits uz 100 000 iedzīvotāju, liecina ES statistikas pārvaldes Eurostat piektdien publicētie dati.

2016.gadā ES tika reģistrēti 5537 nāves gadījumi no nejaušas noslīkšanas. ES vidējais rādītājs ir 1,1 nāves gadījums no nejaušas noslīkšanas uz 100 000 iedzīvotāju, bet tas ir ievērojami augstāks Lietuvā un Latvijā - attiecīgi 6,5 un 6,1. Igaunija pēc šī rādītāja ir ceturtajā vietā ar 3,1 noslīkšanas gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

VUGD dati liecina, ka 2016.gadā Latvijā bija noslīkuši 110 cilvēki, 2017.gadā - 102, 2018.gadā - 118, bet šogad - 66 cilvēki.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka vienkārši jāaizliedz! Jāaizliedz slīkt! Jo tas bojā statistiku!
rekur
r
Brauciet uz UK. Tur cilvēki neslīkst. Pat 30 grādu karstumā cilvēki ūdenstilpnēs nelien. Viss piesārņots ar rūpnieciskiem atkritumiem. Sūdos un sērskābē cilvēki nepeldās...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas