Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija noslīdējusi līdz 12.vietai Eiropā pēc Covid-19 izplatības

Vairākās Eiropas valstīs sākoties jauniem Covid-19 uzliesmojumiem, Latvija aizvadītajās divās nedēļās ir noslīdējusi līdz 12.vietai starp Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm pēc Covid-19 izplatības līmeņa, liecina Eiropas Slimību un profilakses centra (ECDC) apkopotie dati.

Iepriekšējā nedēļā Latvija bija piektajā vietā, nedēļu pirms tam - trešajā, bet jūnija vidū Latvijā bija reģistrēta pat visaugstākā saslimstība ar Covid-19 Eiropā.

ECDC aplēses par situāciju divās iepriekšējās nedēļās no 21.jūnija līdz 4.jūlijam liecina, ka Latvijā kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir samazinājusies līdz 43 gadījumiem. Līdz šīs nedēļas sākumam augstāks 14 dienu inficēšanās līmenis nekā Latvijā bija Kiprā, Portugālē, Spānijā, Luksemburgā, Grieķijā, Dānijā, Nīderlandē, Beļģijā, Lihtenšteinā un Norvēģijā.

Visaugstākais saslimstības līmenis pašlaik ir Kiprā - 493,13 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, zemākais - Rumānijā ar 3,6 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Igaunijā pēdējo divu nedēļu inficēšanās līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir noslīdējis līdz 29,27 gadījumiem, bet Lietuvā - līdz 17,32 gadījumiem, liecina ECDC dati.

Latvijā teju uz pusi ir samazinājies arī 14 dienu mirstības rādītājs ar diagnosticētu Covid-19 un iepriekšējās nedēļas beigās tas bija 16,77 gadījumi uz vienu miljonu iedzīvotāju. Tomēr citās valstīs mirstība ir mazāka un šajā rādītājā Latvija pēc ilgstošas atrašanās 2.vietā ir noslīdējusi vien līdz 3.vietai starp ES un EEZ valstīm ar augstāko mirstību.

Augstāka mirstība ar diagnosticētu Covid-19 uz vienu miljonu iedzīvotāju aizvadītajās divās nedēļās bijusi tikai Rumānijā un Grieķijā. Lietuvā attiecīgais rādītājs ir 8,59, bet Igaunijā - 1,5 gadījumi.

Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm beidzot ir nonākusi arī ECDC veidotās ceļojumu brīdinājuma kartes zaļajā zonā, kura ceļotājiem norāda uz zemu Covid-19 risku.

Zaļajā zonā pašlaik atrodas lielākā daļa Eiropas reģionu. Tikai Kipra pašlaik atrodas tumši sarkanajā zonā, kura ceļotājiem norāda uz augstu riska pakāpi. Sarkanajā zonā atrodas Portugāle un lielākā daļa Spānijas reģionu. Savukārt oranžajā zonā atrodas Īrija, kā arī virkne reģionu Spānijā, Nīderlandē, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Grieķijā un Beļģijā.

Ceļojumu brīdinājuma karte ir izstrādāta, lai ceļotājiem būtu vieglāk saprotams inficēšanās līmenis dažādos Eiropas reģionos.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas