Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijā otrs straujākais summārā dzimstības koeficienta pieaugums ES

Latvijas summārā dzimstības koeficienta jeb vidējā bērnu skaita uz sievieti reproduktīvā vecumā pieaugums 2011.gadā bijis straujākais starp Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina ES statistikas biroja Eurostat dati.

Latvijas summārais dzimstības koeficients 2011.gadā bija vidēji 1,34 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā, kas ir ceturtais zemākais līmenis. Tomēr Latvija ir starp tām piecām valstīm, kurās 2011.gadā šis koeficients pieaudzis.

Augstākais summārais dzimstības koeficients Latvijā reģistrēts 2008.gadā - vidēji 1,44 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā. 2009.gadā šis rādītājs noslīdēja uz 1,31 un 2010.gadā uz 1,17, kas bija zemākais rādītājs pēdējo desmit gadu laikā.

Vislielākais pieaugums reģistrēts Lietuvā, kur 2011.gadā summārais dzimstības koeficients bija vidēji 1,76 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā, kas ir astotais lielākais rādītājs starp ES valstīm. Savukārt Igaunijā summārais dzimstības koeficients 2011.gadā bija 1,52, gada griezumā piedzīvojot trešo lielāko lejupslīdi starp ES valstīm.

Vislielākais summārais dzimstības koeficients starp ES valstīm ir Īrijā - vidēji 2,05 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā, aiz kā seko Francija ar 2,01 un Lielbritānija ar vidēji 1,96 bērniem uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā. Vismazākais koeficients 2011.gadā reģistrēts Ungārijā - vidēji 1,23 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā.

ES vidējais summārais dzimstības koeficients ir 1,56 bērni uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas