Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija saņēmusi 1170 Pfizer/BioNTech vakcīnas pret Covid-19 devu piegādi

Latvijā saņēmusi kārtējo 1170 Pfizer/BioNTech vakcīnas pret Covid-19 devu piegādi, informēja Nacionālais veselības dienests.

Saņemtās vakcīnas tiks izmantotas, lai turpinātu iedzīvotāju vecumā virs 70 gadiem vakcināciju, ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieku un klientu vakcināciju, kā arī medicīnas iestāžu darbinieku vakcināciju.

Vakcīna Comirnaty, kuru ražo Pfizer/BioNTech, tiks uzglabāta Valsts asinsdonoru centrā, kā rīcībā ir trīs jaunas dziļās saldēšanas iekārtas, kas nodrošina ražotāja noteiktās vakcīnas uzglabāšanas prasības, bet par vakcīnas loģistiku Latvijā un tās izvadāšanu uz konkrētiem vakcinācijas kabinetiem atbildīgs AS Recipe Plus.

Šonedēļ paredzēta vēl viena vakcīnu piegāde, kura Latviju varētu sasniegt 9.martā. Ar šo piegādi plānots saņemt 24 000 ražotāja AstraZeneca vakcīnas devu.

Kopumā no 8.marta līdz 4.aprīlim paredzētas desmit vakcīnu piegādes, kā rezultātā Latvija varētu saņemt 164 448 vakcīnas devu. Tas nozīmē, ka šonedēļ Latvija varētu saņemt kopumā 15% no šajā laika periodā - no 8.marta līdz 4.aprīlim - paredzētajām vakcīnu devām.

Pēc abām minētajām piegādēm, nākamā, ko Latvija varētu saņemt, tiek plānota 15.martā, kad Latvijā varētu pienākt 1170 Pfizer/BioNTech vakcīnas devu piegāde. Savukārt ievērojami lielāka piegāde varētu nonākt Latvijā 17.martā, kad plānots saņemt 15 412 vakcīnas devu no AstraZeneca.

Mēneša otrajā pusē - 21.martā - plānots saņemt 16 800 ražotāja Moderna vakcīnas devu un dienu vēlāk - 22.martā - Latvijā varētu pienākt 1170 Pfizer/BioNTech vakcīnas devu. Tikmēr 24.martā plānots saņemt 37 444 AstraZeneca vakcīnas devu, bet 29.martā - 1170 Pfizer/BioNTech vakcīnas devu.

Lielākā vakcīnu piegāde šajā laika periodā tiek plānota 31.martā, kad paredzēts saņemt 40 912 AstraZeneca vakcīnas devu. Pēc šīs piegādes vēl paredzēts saņemt 25 200 vakcīnas devu no Moderna.

Visas šīs piegādes vēl nav apstiprinātas, turklāt, kā iepriekš skaidrojusi Veselības ministrija, informācija par gaidāmajām vakcīnu piegādēm ir mainīga.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas