Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Latvijai būs īpašu uzdevumu vēstnieks Austrumu partnerībā; amatu ieņems Poikāns

Gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē 2015.gada pirmajā pusgadā, Latvijai būs īpašu uzdevumu vēstnieks Austrumu partnerības jautājumos. Ārlietu ministrijā (ĀM) par jauno vēstnieku nozīmēts Juris Poikāns.

Latvija Austrumu partnerības iniciatīvu definējusi kā vienu no savas prezidentūras ES prioritātēm. Turklāt prezidentūras laikā Rīgā tiek plānota arī Austrumu partnerības samita norise, portālu Diena.lv informēja ĀM.

Īpašo uzdevumu vēstnieka Austrumu partnerības jautājumos pienākumos ietilps Latvijas pozīcijas definēšana un koordinēšana ar Latvijas atbildīgajām institūcijām, tai skaitā Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātu, kā arī Eiropas Ārējās darbības dienestu, ES dalībvalstīm un Austrumu partneriem.

Austrumu partnerība ietver Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Moldovas, Ukrainas un Eiropas Savienības strukturētu dialogu, kura mērķis ir veicināt partnervalstu politisko tuvināšanos un ekonomisko integrāciju ES. Veicinot ciešākas Austrumu partnerības valstu attiecības ar ES, tai skaitā, veidojot brīvās tirdzniecības telpu, nākotnē ieviešot bezvīzu režīmu, Latvija iegūs papildu iespējas ekonomisko, transporta, izglītības interešu īstenošanai ar šīm valstīm, norāda ĀM.

Poikāns ir karjeras diplomāts, strādājis Latvijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Krievijā, Baltkrievijā, Slovēnijā un ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas