Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijai svarīgie aizbraucēji

Ar sociālo kustību _Gribu tevi atpakaļ _Latvijas Institūts (LI) ceturtdien uzsāka jaunu ilgtermiņa akciju, kurā aicina Latvijas iedzīvotājus ar personīgu un emocionālu vēstījumu uzrunāt aizbraukušos tuviniekus un draugus. Kustības iniciatori mudina cilvēkiem, kuri ilgāku laiku bijuši projām, stāstīt, ka viņi Latvijai ir ļoti svarīgi.

Tas ir nepieciešams, lai emigrējušie nezaudē emocionālo saikni ar savu valsti, Dienai sacīja Latvijas Institūta direktore Aiva Rozenberga. LI vadītāja cer vienlaikus iekustināt ilgtermiņa procesus sabiedrībā, jo ir jāveic vairāki praktiski darbi, lai veidotu Latviju par valsti, kurā aizbraucēji gribētu atgriezties. Tikpat svarīgi mazināt plaisu starp divām sabiedrības daļām - palicējiem un tiem, kuri tagad dzīvo un strādā citā valstī. "Ja tu nevēli labu tam, kurš ir devies projām, tad tu šauj pats sev kājā," teica Rozenberga, atgādinot, ka ar katru aizbraucēju mazinās arī ekonomiskā aktivitāte. Kustības aizsācēji par akciju informēs LI mājas lapā un arī sociālajos tīklos, kur jau ir ievietota Rozenbergas uzruna. "Es gribu tevi atpakaļ. Te, pie jūras, kur ir tava sakņu sistēma, kur aug šīs spēcīgās priedes un visiem pietiek vietas, visiem pietiek saules. Tu esi Latvijas īpašnieks," videoklipā saka Rozenberga, kurai fonā dzirdamas jūras šalkas.Diena vēlējās uzzināt, ko par jauno sociālo kustību domā valdošo partiju līderi un politiķi, no kuriem vistiešākā veidā ir atkarīgs, vai Latvijai ir izredzes kļūt par valsti, kurā aizbraucēji tiek gaidīti un vēlēsies atgriezties. Premjera Māra Kučinska (ZZS) vecākais dēls Gints Kučinskis ir jaunais zinātnieks, kurš specializējies fundamentālajā fizikā un tagad strādā Vācijā. Uz vaicāto, vai premjers plāno uzrunāt savu atvasi, viņš atzina, ka gluži pretēji - ir atbalstījis dēla nodomu līgumu pagarināt. Ne tikai fiziķiem, bet arī jaunajiem biologiem un ķīmiķiem ir grūtības tikt pie vietējiem zinātniskajiem projektiem, "un mēs jau esam pazaudējuši daudzus jaunos zinātniekus", piebilda Kučinskis.Premjers atzina, ka šādai akcijai piemērotāka būtu nākamā gada otrā puse, jo tad jau kaut ko varēs sākt piedāvāt tiem, kas gribēs atgriezties.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 22.jūlija, numurā!

Top komentāri

I negaidat.
I
Palaižat pusi no Saeimas,likvidējat lielo birokrātijas baru,pazeminat nodokłus(Vācijā pārtikas produktiem tie ir tikai 7%),palielinat algas strādājošiem,palieliniet bērnu pabalstus(nevis grūžat bēgłiem,savus LV bērnińus nonicinot),radat darba vietas,ražošanu,nevis gudri diršat.Nebrauksim atpakał,kamēr nav sakārtoti visi likumi valstī.Likvidējat korumpantus,attiesājat no vińiem valsts sazagtos miljonus.......sakārtojat veselības nozari u.d.c.
roki
r
NAV KO TE DARIT PARDOTAJA VALSTI PIZDU IET VISS NAXUJ
Balode
B
Emigrēt ir vienkārši https://qbis.lv/darbs-niderlande/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas