Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas 100 bagātāko cilvēku saraksts žurnālā Miljonārs

Jau 27. gadu tiek publicēts jauns Latvijas 100 bagātāko cilvēku saraksts. Un jau piekto gadu pēc kārtas žurnālā Miljonārs atrodami pieci Latvijas privātajai uzņēmējdarbībai ļoti būtiski saraksti – reizē ar miljonāriem vēl arī lielāko pelnītāju, lielāko dividenžu saņēmēju, lielākos zaudējumus cietušo uzņēmēju un tagad arī patieso labuma guvēju simtnieki, kas apkopoti sadarbībā ar Lursoft.

Žurnāla veidotājs Lato Lapsa norāda - katrā no sarakstiem ir atrodami simt vārdi un uzvārdi, sniedzot vispilnīgāko iespējamo pārskatu par Latvijas nacionālās uzņēmējdarbības lielāko panākumu guvējiem un arī lielākajiem neveiksminiekiem.

Izdevniecības Dienas bizness galvenais redaktors Gatis Madžiņš secina, ka pēdējā laika stāsts lielāko, bagātāko, pelnošāko cilvēku sarakstos ir kļuvis vēl mainīgāks, un viena otru nomainošās krīzes atklāj aizvien pārliecinošāku tendenci - daudz pelna tie, kuriem ir talants uzminēt rītdienu, kā arī tie, kuriem rītdiena nokritusi kā dāvana un neizbēgama peļņas izdevība. Skaidrs ir arī tas - lai pelnītu daudz, nepietiks ar klausīšanos banku runājošo galvu pielādēti murrājošajā pavadījumā. "Pandēmija beidzās, un uzņēmumu peļņa atgriežas parastajos rāmjos. 2022. gads kā dāvana bijis kokrūpniekiem, bet jau šobrīd zināms, ka 2023. gads drīzāk ir izaicinājums šajā nozarē, savukārt 2024. gads var būt smags pārbaudījums. Proti, līdzīgi kā pelnītājiem, tā arī zaudētājiem ir bijis jautājums - uzminēt rītdienu, ko krietns ducis uzņēmēju nav spējuši, un viņi naudas skaitļu trepēs paslīdējuši zemāk," vērtē G.Madžiņš.

Savukārt Lursoft IT valdes locekle Daiga Kiopa teic, ka, salīdzinot ar aizvadīto gadu, šoreiz varam redzēt, ka TOP 100 pelnošāko uzņēmēju sarakstā ir liels jaunpienācēju skaits, vairāk nekā puse no sarakstā iekļuvušajiem tajā atrodami pirmo reizi vai arī pērn sarakstā nav bijuši, piemēram, jo atgriežas lielāko pelnītāju rindās pēc dažu gadu pārtraukuma. "Atskatoties uz aizvadīto pēdējo trīs gadu periodu, redzam, ka miljonāru TOP 100 latiņa, lai uzņēmējs varētu iekļūt pelnošāko vidū, pēdējos gados būtiski paaugstinājusies. Tā, piemēram, pirms diviem gadiem, lai iekļūtu pelnošāko simt uzņēmēju vidū, bija jāpārvar 1,65 miljonu eiro kopējās peļņas (atbilstoši piederošajām uzņēmumu kapitāldaļām) rādītājs, pērn šis slieksnis bija 2,03 miljoni eiro, savukārt šajā gadā - jau 2,25 miljoni eiro. Tas liecina, ka gada laikā šis rādītājs paaugstinājies par vairāk nekā 10%," rezumē D.Kiopa.

Dienas Biznesa abonenti speciālizdevumu Miljonārs saņems 27.decembrī. 

Žurnāls Miljonārs būs nopērkams arī lielākajās tirdzniecības vietās, kā arī Dienas Biznesa redakcijā Andrejostas ielā 23.

Dienas Biznesa abonenti žurnālu Miljonārs saņem bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas