Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Latvijas austrumos krīt neliels sniegs - pirmais šoruden

Sestdienas vakarā Latvijas austrumos - Alūksnē, Rēzeknē, Varakļānos un vietām citviet - krīt neliels sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra, kā arī uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un aculiecinieku novērojumi.

Alūksnes meteoroloģiskajā stacijā konstatēts arī neliels slapja sniega nogulums. Gaisa temperatūra valsts galējos austrumu novados svārstās ap nulli, un ceļi vietām var būt slideni.

Tas ir pirmais šoruden oficiāli reģistrētais sniegs Latvijā. Pērn un aizpērn pirmais sniegs tika konstatēts mēnesi agrāk - 12.oktobrī. Šogad pirmais sniegs ir viens no vēlākajiem vēsturē.

Kā ziņots, šajā nedēļas nogalē laikapstākļus Latvijā nosaka spēcīgākais anticiklons pasaulē, un atmosfēras spiediens jūras līmenī paaugstinājies līdz 780-781 milimetram dzīvsudraba stabiņa. Rudens anticikloniem ir raksturīgs apmācies laiks ar miglu un sīkiem nokrišņiem.

Sestdien valsts lielākajā daļā brīžiem smidzināja lietus, bet vakarā Latvijas austrumos zemās gaisa temperatūras dēļ lietu nomainīja sīks sniegs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas