Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā 0 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijas delegācija EPPA atkārtoti pauž protestu pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu

Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Latvijas delegācija kopīgi ar līdzīgi domājošo valstu (Baltija+ grupa) pārstāvjiem pirmdien, 30.septembrī, Strasbūrā tikās ar Eiropas Padomes Ministru komitejas priekšsēdētāju Amēliju de Montšalēnu. Delegāti kopīgi atkārtoti pauda protestu pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu un norādīja, ka Krievijai stingri jāievēro Eiropas Padomes principi, standarti un tai saistošās rezolūcijas.

Latvijas delegācija Baltijas+ grupa vārdā uzsvēra, ka kopīgais reaģēšanas mehānisms uz dalībvalstu pārkāpumiem, pie kura šobrīd strādā Francija, Baltijas+ grupa valstu skatījumā nav apmierinošs risinājums. Tas neparedz EPPA iespēju ātri reaģēt uz tādiem sistemātiskiem un klajiem Eiropas Padomes principu pārkāpumiem, kādi bija Krievijas gadījumā.

Vienlaikus delegāciju vadītāji no piecām Baltija+ grupa valstīm – Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Ukrainas un Gruzijas - gatavo kopīgu paziņojumu, lai informētu EPPA, ka šīs valstis boikotēs organizācijas 70.gadadienai veltītos svinīgos pasākumus. Delegāciju vadītāji norāda, ka Baltija+ grupa novembrī tiksies Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, lai pārrunātu kopīgo rīcību, gatavojoties nākamajai Eiropas Padomes sesijai, kuras laikā tiks diskutēts par Krievijas balsstiesību pagarināšanu.

Latvija kā vienīgā no dalībvalstīm, solidarizējoties ar Ukrainu un atsaucoties uz Ukrainas delegācijas lūgumu, nepiedalīsies šīs sesijas plenārsēdēs, bet turpinās darbu politiskajās grupās un komitejās, informēja Saeimas priekšsēdētājas biedre, EPPA Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere (JV).

 

Top komentāri

krievi nav eiropieši
k
Bet lien gan uz Eiropas pusi kā tādi utis.
.
.
EPPA ir pēc būtības un satura pilnīgi bezjēdzīga organizācija. Tā ir jālikvidē.
baigie varoņi
b
Sīkpirži tā LR delegācija
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas