Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas Pasts izdod Raiņa un Aspazijas 150.jubilejai veltītu pastmarku bloku

Latvijas Pasts izdod Raiņa un Aspazijas 150.jubilejai veltītu pastmarku bloku Rainim un Aspazijai 150, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pastmarku un īpašās aploksnes dizaina autore ir Lilija Dinere, bet pastmarku nomināls ir 0,50 eiro ar bloka tirāžu 30 000 eksemplāru. Speciālā aploksne izdota 1500 eksemplāru tirāžā

Pastmarku bloka prezentācijas pasākums sāksies plkst.12.30 Dzejas pastā, tirdzniecības centrā Galerija Centrs, Audēju ielā 16, Rīgā.

Latvijā 2015.gads pasludināts par Raiņa un Aspazijas gadu. Šogad aprit 150 gadi, kopš dzimuši laika un dzīves biedri – Rainis un Aspazija. Rainis un Aspazija ir Eiropas un pasaules mēroga literāti un sabiedriskie darbinieki.

Vairāk nekā simts gadu šīs personības un viņu daiļrade ir bijusi mēraukla latviešu literatūrā un sabiedriski politiskajā domā. Neatsverams ir abu dižgaru ieguldījums rietumu filozofiskās domas tuvināšanā un attīstībā Latvijā, kā arī idejas par brīvu un neatkarīgu Latviju izauklēšanā. Novērtējot šo dzejnieku ieguldījumu, UNESCO iekļāvis abu dižgaru 150.gadadienu UNESCO svinamo dienu kalendārā 2014. – 2015.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas