Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Latvijas un Krievijas robežas žoga izbūve notiks jau šogad

Lai cīnītos ar nelegālo robežšķērsošanu, uz Latvijas un Krievijas robežas, kuras kopējais garums ir 276 kilometri, atsevišķos riskantākos posmos paredzēts uzcelt arī žogu. Saskaitot visus posmus kopā, tie varētu būt 90 kilometru, Dienai apstiprināja Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars.

Viņš uzsvēra, ka konkrētus skaitļus saukt pāragri, jo to noteiks robežas joslas infrastruktūras izbūves projekta īstenošanas gaita un piešķirtais finansējums. Robežas iekārtošanas darbus sāks šogad, un 2015. gadā tiem paredzēts nedaudz vairāk kā 500 000 eiro.

Valsts robežas joslas infrastruktūras izbūvei kopā ir plānots ap 20 miljoniem eiro, sacīja Garbars. Robežas iekārtošanu iecerēts pabeigt 2019. gadā vai agrāk, ja būs tādas finansiālās iespējas. Finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība), kurš kopā ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (Vienotība) pagājušajā nedēļā apmeklēja austrumu robežu, Dienai piektdien sacīja, ka nākamajā gadā visi brīvie līdzekļi, kas kādā programmā var parādīties, jāparedz robežas nostiprināšanai un materiāli tehniskās bāzes nodrošināšanai - ņemot vērā, kā attīstās notikumi pasaulē un Eiropā. Valdība ir atradusi papildus arī ap 30 miljoniem eiro iekšlietu sistēmas, Robežsardzes, ieslodzījumu vietu, Muitas policijas un Finanšu policijas darbinieku algām.

Pēc austrumu robežas apmeklējuma Reiram par situāciju uz tās vairs neesot tādu bažu, taču šo drošības sajūtu radot robežsardzes darbinieku pašaizliedzīgais darbs un vietējo iedzīvotāju atbalsts, kuri palīdzot identificēt nelegālos robežas šķērsotājus. "Mūsu interesēs ir pēc iespējas ātrāk nostiprināt robežu," uzsvēra Reirs. Tiekoties ar vietējiem medijiem, iekšlietu ministrs Kozlovskis arī teica - valsts pienākums ir parādīt, ka tās robeža ir droša. Šogad uz robežas ir aizturēti gandrīz 300 nelegālo imigrantu.

Visu žurnālistes Ināras Egles rakstu Robežas izbūve notiks jau šogad lasiet pirmdienas, 7.septembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas