Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

LAUMAI///Augulis tiekas ar LBAS lai kopīgi izlemtu tālākos mērķus šim gadam

Aktuālās problēmas, kas skar arodbiedrības Latvijā, trešdien īpašā konferencē pārrunāja jaunais labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS). "Jautājumu mums bija daudz, atliek vienīgi kopā strādāt un īstenot iecerēto gan no mūsu puses, gan no ministra puses," portālam_ Diena.lv _atzina LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

Tikšanās laikā ministrs ar LBAS valdes pārstāvjiem diskutēja par vairākiem jautājumiem, tostarp sociālā dialoga stiprināšanu, iztikas minimuma aprēķināšanu, pensiju jautājumiem un minimālās mēneša darba algas aprēķināšanu.

Runājot par iztikas minimumu, ministrs norādīja, ka "Centrālā statistikas pārvalde to kopš 2014.gada vairāk neaprēķina. Labklājības ministrija (LM) šobrīd strādā pie koncepcijas izstrādes par minimālā ienākumu līmeņa aprēķināšanu, kas aizvietos līdzšinējo iztikas minimumu". Savukārt LBAS šobrīd atliek izteikt savus priekšlikumus un vadīties pēc tiem normatīvajiem noteikumiem, ko izstrādā LM.

Sarunas gaitā tika pievērsta uzmanība arī izdienas pensiju sakārtošanai. Ministrs Augulis uzsver, ka "LM nevirzīs tālāk Izdienas pensiju koncepciju pašreizējā redakcijā, jo ir nepieciešamas padziļinātas diskusijas ar sociālajiem partneriem un ministrijām". Šos solījumus apstiprina arī Krīgers, sakot, ka LBAS kopā ar LM lems turpmākos uzdevumus un pārskatīs koncepciju. "Mēs mēģināsim vienoties par to, kādā veidā tad cilvēki, kam ir šī izdienas pensija būs pasargāti no kaut kādiem pārsteigumiem, un tie, kuriem šīs tiesības ir – būs skaidrs kādā veidā tās tiks realizētas."

Klātesošie diskutēja arī par iespēju atjaunot koncepciju par minimālās mēneša darba algas aprēķināšanu. Augulis uzsvēra, ka "visa rīcība notiks saskaņā ar valdības deklarāciju". Diskusijā tika pārrunāta arī Valsts darba inspekcijas kapacitātes stiprināšana, īpaši jautājumos, kas attiecas uz darba strīdu izskatīšanu.

Par pirmo šī gada tikšanos ar jauno labklājības ministru Krīgeris noteic, ka iespaidu ministrs par sevi nav sabojājis – saruna ar nozaru arodbiedrībām bijusi "lietišķa un konstruktīva". 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas