Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Lembergs: Mana manta jau sen ir arestēta

Visa Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) manta jau sen esot arestēta, tāpēc Anglijas tiesas lēmums par viņam piederošo aktīvu iesaldēšanu neko nemainot.

To šovakar sacīja pats Lembergs.

Pēc viņa teiktā, neko nemaina arī tas, ka tiesas rīkojuma izpratnē būtu jāiesaldē arī tie aktīvi, kas nav uz Lemberga paša vārda, bet ar kuriem viņam ir vara rīkoties kā ar paša aktīviem.

Ventspils mērs skaidroja, ka tādā gadījumā viņš varētu norādīt tiesai jebkuru citu personu, kuras īpašumā it kā ir manta, pār kuru vara patiesībā ir viņam. "Tās visas ir tukšas spekulācijas. Tas, kas pieder man, tas pieder man atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai," sacīja Lembergs.

"Tas pilnīgi neko nemaina, absolūti nemaz, jo es Anglijas tiesai nosūtīju sarakstu, kas man pieder," apgalvoja Ventspils mērs. Jautāts, cik liela ir viņam piederošo īpašumu vērtība naudas izteiksmē, Lembergs aicināja ieskatīties viņa amatpersonas deklarācijā, kur viss esot redzams.

"Pilnīgi droši, ka man nepieder ne 135, ne 13,5, ne 1,3 [miljonu ASV dolāru vērti aktīvi]," apgalvoja Lembergs. Viņš arī piebilda, ka nemaz neesot miljonārs.

Savukārt Lemberga dēls Anrijs Lembergs šovakar sākotnēji norādīja, ka atrodas ārzemēs un nav informēts par Latvijas tiesas lēmumu atzīt Anglijas tiesas lēmumu par tēvam piederošo aktīvu iesaldēšanu.

"Man nekas nav zināms par šo lēmumu, bet, zinot, ka manam tēvam nav nekāda sakara ar apvainojumiem, kas celti Londonas tiesā, mani tas pilnībā neuztrauc," teica Lembergs juniors, piebilstot, ka viņam arī nav nekādu kopīpašumu ar Aivaru Lembergu. "Mēs neesam precējušies," norādīja Anrijs Lembergs.

Pēc viņa teiktā, Anglijas tiesas procesam nav "substances kā tādas, un agri vai vēlu viņi to zaudēs". "Apvainojumi ir pilnīgi nepatiesi un balstīti uz izdomātām liecībām," pauda Anrijs Lembergs.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šonedēļ atzinusi un nodevusi izpildei Anglijas tiesas izdoto lēmumu par Ventspils mēra Aivara Lemberga aktīvu līdz 135 miljonu ASV dolāru (66,69 miljonu latu) vērtībā iesaldēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas