Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LIC darbinieki pret reorganizāciju vēršas valdībā, ministrija procesu nedomā apturēt

Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) darbinieki un pacienti nosūtījuši vēstuli augstākajām valsts amatpersonām, kategoriski aicinot nepieļaut LIC reorganizāciju, tomēr Veselības ministrija (VM) tāpēc savus plānus attiecībā uz centra nākotni nedomā mainīt.

LIC darbinieki piektdien preses konferencē uzsvēra, ka centra reorganizācijai nav objektīvu iemeslu un tā ir "reforma reformas pēc", kas kaitēs ne tikai iedzīvotāju veselībai, bet pat apdraudēs nacionālo drošību.

VM galveno reorganizācijas pamatojumu – stiprināt sabiedrības veselības profilaksi, izveidojot jaunu Slimību kontroles un profilakses centru – LIC neuzskata par pietiekamu, jo šīs funkcijas varētu piešķirt arī nesen izveidotajam Nacionālajam veselības dienestam (NVD), bet tāpēc nebūtu jālikvidē Infektoloģijas centrs.

LIC darbinieku lielākās bažas ir, ka reorganizācija sagraus vienotu infekcijas slimnieku veselības aprūpes sistēmu, kas vienā iestādē ietver ārstēšanu, diagnostiku un epidemioloģisko uzraudzību. LIC iekļaušana Rīgas Austrumu slimnīcas sastāvā, viņuprāt, kavēs mediķu sagatavošanos neplānotiem infekcijas slimību uzliesmojumiem, jo slimnīcas finansējuma modelis to ierobežos.

"Ja speciālisti koncentrējas vienā vietā un viņiem ir sava klīnika, darbs ir daudz veiksmīgāks. Ir nepieciešams arī vienots vadības centrs," uzsvēra LIC Aknu slimību nodaļas vadītājs Jāzeps Keišs.

VM valsts sekretārs Rinalds Muciņš gan mierināja, ka reāli pārmaiņas skars tikai LIC administrāciju, bet speciālistiem nekas nemainīsies – viņi varēs turpināt strādāt tajās pašās telpās, kur līdz šim, un veikt tos pašus pienākumus, mainīšoties tikai juridiskā pakļautība.

Tomēr uz jautājumu par LIC darbinieku paustajām bažām, ka reorganizācijas ietvaros tiks samazinātas ārstējošā personāla algas un Rīgas Austrumu slimnīca nebūs ieinteresēta uzturēt tik lielu laboratoriju, kāda ir LIC, Muciņš atbildēja, ka "uz reorganizācijas brīdi nekas nemainīsies, bet es, protams, nevaru pateikt, kā būs 100 gadu uz priekšu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas