Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LIC: Pasaulē uzliesmojis Denges drudzis, cilvēki slimo ar E.coli izraisītām infekcijām

Pasaulē uzliesmojis Denges drudzis, kā arī cilvēki slimo ar E.coli izraisītām infekcijām un hemolītiski urēmisko sindromu (HUS), portālu Diena.lv informēja Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) pārstāvji.

Eiropas Savienības dalībvalstīs no 2.maija līdz 19.jūlijam reģistrēti 765 saslimšanas gadījumi ar HUS un 3151 saslimšanas gadījums ar šiga toksīnu producējošās E.Coli infekciju (STEC) bez hemolītiskā urēmiskā sindroma, liecina Eiropas slimību kontroles un profilakses centra (ECDC) sniegtā informācija un Pasaules veselības organizācijas dati.

Vācijā reģistrēti 717 saslimšanas gadījumi ar HUS , tajā skaitā 25 nāves gadījumi, un 3075 STEC gadījums, tajā skaitā 16 nāves gadījumi.

18 saslimušie ar HUS reģistrēti Zviedrijā, no kuriem viens gājis bojā, 10 saslimušo Dānijā, Nīderlandē - četri, Lielbritānijā - trīs, Polijā - divi, pa vienam saslimušajam reģistrēts Spānijā, Austrijā un Luksemburgā.

STEC gadījumu vislielākais skaits reģistrēts Vācijā, tur saslimuši 3 075, tai skaitā miruši 16 cilvēki. Zviedrijā reģistrēti 35 gadījumi, Dānijā -15, Nīderlandē -7, Austrijā -4, Lielbritānijā -3, Francijā -2, pa vienam saslimušam ar STEC reģistrēts - Spānijā, Polijā, Grieķijā, Čehijā, Norvēģijā un Luksemburgā.

Taizemē, Brazīlijā un Filipīnās uzliesmojusi saslimšana ar Denges drudzi. Taizemē, Maha Sarakham (Ziemeļu) provincē šogad reģistrēti jau 155 Denges drudža gadījumi un saslimušo skaits turpina pieaugt. Slimības izplatību veicina lietus sezona un karstums.

Brazīlijā, Sergipe štatā šogad reģistrēti 1 063 apstiprināti Denges drudža gadījumi, divi cilvēki divi miruši. Savukārt, Mato Grosso do Sul štatā reģistrēti 12 840 gadījumi, miruši trīs saslimušie.

Filipīnās šogad reģistrēti 29 898 Denges drudža gadījumi, tur miruši 185 cilvēki. Šajā valstī sakarā ar plūdiem strauji pieaug arī leptospirozes gadījumu skaits. Varas iestādes aicina iedzīvotājus izvairīties no applūdušajām vietām, bet, pārvietojoties pa ūdeni, izmantot iespējamos aizsarglīdzekļus. No janvāra līdz 25.jūnijam Filipīnās reģistrēts 521 saslimšanas gadījums ar leptospirozi, 38 cilvēki miruši.

Uz šīm valstīm dodas arī ceļotāji no Latvijas, tādēļ pirms došanās uz infekciju skartajām zemēm, LIC mediķi aicina par savas veselības drošību parūpēties savlaicīgi un konsultēties ar speciālistiem Latvijas Infektoloģijas centra Tropu un ceļotāju slimību kabinetā Linezera ielā 3, Rīgā. Tropu un ceļotāju slimību speciālisti sniegs nepieciešamo informāciju par veicamajiem piesardzības pasākumiem, kas jāievēro, dodoties uz konkrētu valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas